Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

20 Февруари 2018 | Вторник
 
вход регистрирай се

Живот

Антонио Бандерас ще изиграе Пикасо

Първият сезон на "Геният" е най-гледаната премиерна програма за канала с над 45 млн. зрители в света

Дума

13. Септември 2017 , брой: 179   253   0Тъкмо когато National Geographic се отправя към тазгодишните награди "Еми" с цели 10 номинации за първия сезон на "Геният", номинираният за "Еми" и за "Златен Глобус" Антонио Бандерас ("Евита", "Маската на Зоро", "Десперадо") е избран за ролята на Пабло Пикасо. Втората част на сериала ще проследи живота и творчеството на испанския художник, един от най-влиятелните и признати артисти на XX век. Новият сезон, продукция на Fox 21 Television Studios, отново ще бъде с изпълнителни продуценти Imagine Entertainment, компанията на Брайън Грейзър и Рон Хауърд, Madison Wells Media`s OddLot Entertainment и EUE/Sokolow и ще се излъчи премиерно през 2018 г.
"Историята на живота на Пабло Пикасо винаги ме е впечатлявала и аз уважавам личността му безкрайно, споделяме и общо родно място - Малага", разкри Бандерас. И добави: "Вълнувам се, че ще работя с National Geographic, Брайън, Рон, Кен и останалите от екипа на "Геният" и ще разкажем заедно автентичната история на един от най-иновативните художници в света."
"Антонио беше най-естественият избор. Той, подобно на Пикасо, има много освободено отношение към живота, не познава бариери, което ще допринесе за онази искреност в пресъздаването на персонажа, която търсим", уточни Рон Хауърд. И допълни: "Бандерас владее толкова широк актьорски диапазон, че съм напълно сигурен, че ще съумее да съживи образа на този брилянтен и необикновен артист."
"От Панчо Виля до Ернесто "Че" Гевара, Антонио има богат, успешен опит в изобразяването на реални, емблематични и знакови фигури, които пресъздава с изключително откровение и дълбочина. При Пикасо очаквам с нетърпение да видя интерпретацията му на човека отвъд артистичното величие", добави Грейзър.
"Не само че и двамата са от Малага, Испания, но и Пикасо, и Антонио излъчват особена харизма и страст. И двамата не познават граници в творческия си артистизъм", смята Каролин Бернщайн, изпълнителен вицепрезидент и ръководител на дивизията за развитие на игрална продукция в National Geographic. "Той притежава всичко, от което имаме нужда, и сме изключително щастливи, че му поверяваме главната роля в сериала", допълни Бернщайн.
Първият сезон на "Геният", с участието на Джефри Ръш ("Речта на краля", "Карибски пирати") в ролята на Айнщайн, се превърна в най-гледаната премиерна програма за канала с над 45 млн. зрители в света.


Снимка Nat Geo
 

 

 

Апис
Всички права запазени "ДУМА"