28 Март 2024четвъртък17:06 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Рокади. А децата?

/ брой: 179

автор:Аида Паникян

visibility 20

Преди около 13 години бе създаден Фондът за лечение на деца. Трябваше да е временна структура, която да подпомогне финансирането на лечението на тежко болни деца, за което касата не плащаше, както и терапии, които не се извършваха у нас. Благородно начинание.
Само че през последните няколко години  "новините" около фонда се свеждат най-вече до това кой директор доколко е нарушил законите, показни арести на ГДБОП, уволнения и назначения (често без ясни мотиви). А в структурата комай нищо (или почти нищо) не се променя. Ако се променя, не е към добро.
Преди уволнението на поредния директор МЗ подготви промени в правилника. Една от тях предвиждаше членовете на Обществения съвет да си изберат говорител. Сиреч, да не излиза непроверена информация. Сякаш хората, които с даренията и с данъците си финансират лечението на деца, нямат право да знаят къде отиват парите им. Процедурите за кандидатстване за средства от фонда стават все по-тромави и с тях вече могат да се справят само родители, готови да се борят с вятърни мелници, за да бъдат излекувани децата им. Толкова много деца ли има България та грижата за тях държавата е оставила изцяло на семействата им?
Фондът вече има съвременна електронна страница, но в нея липсва онзи стар регистър, по който можеше да се проследи колко молби са разгледани в срок, колко са одобрени и пр. Съществуването на фонда не сложи край на молбите със "Зов за помощ", нито на дарителските акции за събиране на средства за лечение на тежко болни деца. А родителите им не се чувстват по-малко безпомощни, отколкото преди 13-14 години.
Тогава какъв е смисълът от него, щом не дава трайно решение на проблемите на тежко болните деца? Или просто държавата има нужда от поредната самоцелна структура, в която да налива едни пари и да търси престижен пост на поредния "наш човек"?

Без паспортна проверка за пътуващи от и за шенгенски държави

автор:Дума

visibility 224

/ брой: 59

Светофарите с различни сигнали за посоките

автор:Дума

visibility 231

/ брой: 59

Върнаха 48 млн. лв. от аванса за правителствения комплекс

автор:Дума

visibility 214

/ брой: 59

Протест в Унгария срещу корупцията

автор:Дума

visibility 242

/ брой: 59

Педро Санчес против независимост на Каталуня

автор:Дума

visibility 186

/ брой: 59

Израел ликвидирал командир №3 на Хамас

автор:Дума

visibility 218

/ брой: 59

Накратко

автор:Дума

visibility 167

/ брой: 59

Рецепта за катастрофа

автор:Дума

visibility 243

/ брой: 59

Пътят надолу*

автор:Валерия Велева

visibility 194

/ брой: 59

Цялата соросоидна сган - вън!

visibility 218

/ брой: 59

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ