24 Април 2024сряда21:06 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Станишев: Усилията си заслужаваха!

Президентът на ПЕС коментира традиционната реч на Жан-Клод Юнкер пред Европарламента

автор:Дума

visibility 1187

"Изключително съм доволен, че България бе споменавана толкова често в изказването на председателя на ЕК, и то в положителна светлина. Усилията ни не са били напразни." Това заяви президентът на Партията на европейските социалисти (ПЕС) Сергей Станишев веднага след като председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер приключи речта си пред парламента в Страсбург.
"Срещите ми с Жан-Клод в качеството ми на президент на ПЕС, както и разговорите на премиера Борисов, очевидно имат своя положителен ефект. Когато се действа с обединени усилия в името на национални цели като приемането на България в еврозоната и в Шенгенското пространство – това дава резултати. Днес Жан-Клод Юнкер твърдо заяви, "че е време България и Румъния да влязат в Шенген" – нещо, за което проведох и национална кампания през 2015 г., отстоявам постоянно, имам подкрепата на европейските социалисти и поставих още веднъж при личната ми среща с председателя на ЕК това лято", заяви Станишев.
"Юнкер обяви, че и страните, готови да влязат в еврозоната - каквато е България, трябва да бъдат допуснати колкото може по-бързо.  Още едно доказателство, че когато има воля, резултатите рано или късно ще дойдат", каза лидерът на ПЕС.
В речта си Юнкер се обяви и против доста противоречивата идея за Европа на 2 скорости,  срещу което от самото начало са против както европейските, така и българските социалисти. "Европа има два бели дроба, единият на изток, другият на запад, и ако не диша с двата едновременно, би се задушила", отбеляза председателят на ЕК.
"Намирам това за положителен знак. Неслучайно президентът на ЕК описа Европейския съюз като свързващ "Европа от Виго (Испания) до Варна", а не използва някой по-източен град в друга държава. Това означава, че ние сме в дневния ред и трябва да се възползваме в максимална степен по времето на българското председателство на съюза", изтъкна Станишев.

Ако промените минат, ще има помощи за фермерите

автор:Дума

visibility 354

/ брой: 78

АЯР даде постфактум лиценз за горивото на "Уестингхаус"

автор:Дума

visibility 374

/ брой: 78

Евтиният роуминг остава поне до 2032 г.

автор:Дума

visibility 370

/ брой: 78

ЕП узакони правото на ремонт след края на гаранцията

автор:Дума

visibility 362

/ брой: 78

Великобритания гони бежанците в Руанда

автор:Дума

visibility 297

/ брой: 78

200 мощни земетресения в Тайван за 12 часа

автор:Дума

visibility 480

/ брой: 78

Учителите в Белгия искат по-голям бюджет

автор:Дума

visibility 318

/ брой: 78

Китай насърчава ядрената енергетика

автор:Дума

visibility 285

/ брой: 78

Марионетка на задкулисието

автор:Александър Симов

visibility 388

/ брой: 78

Новите реалности

visibility 291

/ брой: 78

За БСП честно и откровено

visibility 403

/ брой: 78

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ