Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

23 Ноември 2017 | Четвъртък
 
вход регистрирай се

Оръжие

Австрия помага на Китай за нов УТС

Дума

14. Септември 2017 , брой: 180   220   0Разработеният в Австрия от фирмата "Даймонд Айркрафт индъстриз" турбовинтов учебно-тренировъчен самолет (УТС) DART-450 (Diamond Aircraft Reconnaissance Trainer) внезапно се появи в Китай, съобщи специализиран по азиатските армии руски блогър, поддържащ страничката dambiev.livejournal.com. В Китай самолетът е представен като продукт на местното съвместно дружество с австрийската компания CETC Wuhu Diamond Aircraft Manufacture Co. Съдейки по представения модел, китайският УТС също е оборудван с украинския двигател АИ-450С с мощност от 500 к.с., съвместна разработка на компаниите "Ивченко-Прогрес" и "Мотор Сич".
Китайски медии съобщавали, че този УТС се разработва по изисквания на Народноосвободителната армия на Китай и в конкуренция с друг модел Hongdu L-7 (CJ-7), разработен на базата на новия руски УТС за начално обучение Як-152.
Предприятието CETC Wuhu Diamond Aircraft Manufacture Co., Ltd е било основано през декември 2013 г. в авиационния промишлен парк на град Ухан и е разположено на площ от 60 000 кв. м.

Модел на китайско-австрийския учебно-тренировъчен самолет DART-450, оборудван с украински двигател

 

 

Оръжие

  • Руският бомбардировач ще получи ново електронно оборудване, двигатели и крилати ракети
    23. Ноември 2017 230
    24
    0

    Руският свръхзвуков бомбардировач със среден обсег Ту-22М3 ще бъде кардинално модернизиран, съобщи в края на миналата седмица ТАСС. Агенцията съобщава, че модернизирането на намиращите се в строя бомбардировачи ще започне от следващата година, а новата модификация ще се нарича Ту-22М3М. В момента, по различни данни, ВВС и ВМФ на Русия имат общо около...


Апис
Всички права запазени "ДУМА"