Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

26 Септември 2017 | Вторник
 
вход регистрирай се

Свят

Русия изгубила 55 млрд. от санкциите

Дума

14. Септември 2017 , брой: 180   150   0Русия е изгубила 55 милиарда щатски долара, откакто бяха въведени санкциите срещу нея през 2014 г. Това съобщава доклад на ООН за въздействието на санкциите по отношение на Москва и ответните мерки, предприети от Русия.
В доклада се посочва също, че страните,приели санкции срещу Русия, губят от това по 3,2 милиарда щатски долара на месец. Основната тежест се поема от страни от ЕС.
Специалният докладчик на ООН за отрицателното въздействие на едностранните принудителни мерки върху човешките права и автор на доклада Идрис Джазаири пише, че по негово мнение три години след въвеждането на ограничителни мерки спрямо Русия е необходима оценка на тяхната ефективност. "Препоръчвам това да се направи незабавно", казва Джаизири. По негово мнение санкциите постепеннно трябва да започнат да отпадат и то на първо място тези, които засягат населението.
Данните, използвани в подготовката на доклада, са резултат от мащабно изследване и от визитата на Идрис Джаизири в Русия, която имаше за цел да се получи информация от първа ръка.

 

 

Свят

  • Драматичен отлив при големите партии, десните популисти - трета сила в Бундестага
    26. Септември 2017 188
    72
    0

    Германските християндемократи на Ангела Меркел очаквано печелят най-много гласове на парламентарните изборите в Германия. Според предварителните резултати, ХДС/ХСС събират 33% от гласовете, следвани от социалдемократите на Мартин Шулц с 20,8 процента. Спрямо парламентарните избори през 2013 г. ХДС/ХСС губят 8,5%, което е вторият им най-лош изборен...


Апис
Всички права запазени "ДУМА"