Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

23 Ноември 2017 | Четвъртък
 
вход регистрирай се

Свят

Русия изгубила 55 млрд. от санкциите

Дума

14. Септември 2017 , брой: 180   215   0Русия е изгубила 55 милиарда щатски долара, откакто бяха въведени санкциите срещу нея през 2014 г. Това съобщава доклад на ООН за въздействието на санкциите по отношение на Москва и ответните мерки, предприети от Русия.
В доклада се посочва също, че страните,приели санкции срещу Русия, губят от това по 3,2 милиарда щатски долара на месец. Основната тежест се поема от страни от ЕС.
Специалният докладчик на ООН за отрицателното въздействие на едностранните принудителни мерки върху човешките права и автор на доклада Идрис Джазаири пише, че по негово мнение три години след въвеждането на ограничителни мерки спрямо Русия е необходима оценка на тяхната ефективност. "Препоръчвам това да се направи незабавно", казва Джаизири. По негово мнение санкциите постепеннно трябва да започнат да отпадат и то на първо място тези, които засягат населението.
Данните, използвани в подготовката на доклада, са резултат от мащабно изследване и от визитата на Идрис Джаизири в Русия, която имаше за цел да се получи информация от първа ръка.

 

 

Свят

 • Сирийският народ трябва сам да реши бъдещето си, подчерта Путин на среща в Сочи с Ердоган и Рухани
  23. Ноември 2017 230
  132
  0

  Русия координира международните усилия за нова инициатива за мирен преход във властта в Сирия. Тя бе обявена на тристранна среща в Сочи между президентите на Русия, Турция и Иран. Руските медии побързаха да кръстят срещата като форум на "Голямата тройка ТИР (Турция, Иран, Русия)".
  Говорейки в началото на срещата, руският президент...


Апис
Всички права запазени "ДУМА"