Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

18 Юни 2018 | Понеделник
 
вход регистрирай се

Свят

Кратки новини

Дума

14. Септември 2017 , брой: 180   295   0Отмениха над 100 полета заради ДболниФ пилоти
Изпадналият в несъстоятелност германски превозвач ДЕър БерлинФ отмени над 100 полета във вторник и сряда, след като близо 150 пилоти предадоха болнични листове за тези дни. Най-силно засегнати са летищата в Дюселдорф и ДБерлин-ТегелФ.

Нов екип влезе в Международната космическа станция
Космическият кораб "Союз МС-06" с нов екипаж се скачи с руския сегмент от Международната космическа станция "Поиск". Екипажът е с командир Александър Мисуркин и астронавтите от НАСА Марк Ванде Хай и Джоузеф Акаба. От старта до скачването минаха 6 часа, корабът обиколи през това време четири пъти Земята. На МКС ги очакваха руският космонавт Сергей Рязанский, американецът Рандолф Брезник и италианският астронавт Паоло Несполи.


Хиляди засегнати в Карибите след ДИрмаФ

Хиляди се нуждаят от подслон и здравни грижи, след като ураганът ДИрмаФ остави на улицата близо 17 000 души и опустоши редица болници, съобщи Световната здравна организация. Организацията припомня, че при преминаването си през Карибите и Флорида бедствието отне живота на най-малко 55 души.

„Ейлин” остави без ток 8 500 британски домакинства
Около 8500 британски домакинства временно останаха без електричество, когато Великобритания беше връхлетяна от набралата сила атлантическа буря „Ейлин”, която се приближи през Северния Атлантик. Метеорологичната служба на Обединеното кралство предупреди многократно за лошото време и вятър, достигащ до 25-30 км/ч. в Англия и Уелс.


Атентатор самоубиец сe взриви до един от входовете на международния стадион за крикет в афганистанската столица Кабул и уби трима души, съобщи полицията. Две от жертвите са служители на службите за сигурност. Взривът е избухнал по време на мач на местната лига по крикет. Няма пострадали играчи. Играта веднага е била спряна
БГНЕС


Работници се опитват да почистят брега на о-в Саламина, Гърция от разлетия петрол от потъналия на 10 септември малък танкер "Агия Зони ІІ". Според властите целият залив в южната част на острова е засегнат от разлива, след като е бил натоварен с 2500 тона гориво. Петното гориво се разпростира на 1,5 км, като по всяка вероятност пълното почистване ще отнеме месеци
БГНЕС

 

 

Апис
Всички права запазени "ДУМА"