Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

26 Септември 2017 | Вторник
 
вход регистрирай се

Култура

"Метеор" представя новата книга на Боян Манчев "Облаци. Философия на свободното тяло"

Дума

14. Септември 2017 , брой: 180   118   0"Облаци. Theatrum Philosophicum" - перформативно четене на "Метеор" по новата книга на Боян Манчев "Облаци. Философия на свободното тяло", ще се състои на 15 септември от 21 ч. в Държавния куклен театър в Пловдив, в рамките на Нощ 2017, и на 20 септември от 19.30 ч. в Театрален колеж "Любен Гройс" в София, в рамките на българско-японския форум "Философията и нейния Друг", научи ДУМА от Михаела Люцканова. Участват Леонид Йовчев, Мария Панайотова, Емона Илиева, Валери Георгиев и философите Боян Манчев и Футоши Хошино, под ръководството на Ани Васева с включени текстове на Уилям Блейк, Ясуо Кобаяши и Футоши Хошино.
Боян Манчев е философ, автор на осем книги на български, френски и италиански език и над 200 студии на повече от 20 езика, публикувани в Европа, Азия, Северна и Южна Америка. Манчев заличава границите между културните, езиковите и дисциплинарните контексти. Без да прекъсва връзките си с българската среда и продължавайки да преподава в България (НБУ и СУ), през последните двайсет години той разгръща дейността си в Париж, където през миналото десетилетие ръководи една от най-влиятелните институции в съвременната философия - Международния философски колеж, и в Берлин, където е професор по философия и културна теория в Университета за изкуства от 2011 г.
"Облаци" е третото издание на "Метеор", след "Що е то съвременен танц?" на Ани Васева и "Ролята на учените в културния и политически живот на традиционна Корея" на Яна Манчева. Целта на издателската поредица на творческия колектив, основан от Ани Васева, Леонид Йовчев и Боян Манчев, е да публикува издания, директно свързани с творческата дейност на групата и на всеки от участниците в нея, разширявайки прогресивно обхвата си. Графичният дизайн на първите две книги е дело на Георги Шаров, а художник на "Облаци" е Свобода Цекова.


Боян Манчев


Актьорите

Снимки "Метеор"

 

 

Култура

  • Първият международен театрален фестивал събира над 80 студенти в Стара Загора
    27. Септември 2017 189
    58
    0

    Три популярни имена на европейското театрално изкуство ще бъдат жури на I  международен студентски театрален фестивал "Данаил Чирпански" от 1 до 7 октомври в Стара Загора. Кама Гинкас от Русия, Деян Дуковски от Македония и Майя Праматарова ще оценяват спектакли на студенти от Русия, Англия, Испания, Грузия, Гърция и България, които в...


Апис
Всички права запазени "ДУМА"