Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

19 Февруари 2018 | Понеделник
 
вход регистрирай се

Култура

Театър "Весел" започва своя 20 сезон

Дума

14. Септември 2017 , брой: 180   292   0Театър "Весел" ще представи един от най-популярните си спектакли - "Телефон 112... Позвъни!" на 16 септември, научи ДУМА от Веселин Василев. Събитието е част от кампанията на БиТиВи "Да изчистим България заедно" във Велико Търново. След спектакъла всички желаещи - малки и големи, могат да участват в инициативата около паметника "Асеневци" до Художествената галерия "Борис Денев".
След откриването на сезона на 23 септември Театър "Весел" ще участва в инициативата "Нощ на Самоводската чаршия" - събитие, което организират община Велико Търново и ТИЦ "Царевград Търнов". Търновските кукленици ще участват с версия на спектакъла "Не се предавай!" на български, руски и английски език. Идеята е да се представи  емоционален, динамичен, интерактивен спектакъл, в който да се включи и публиката.
Следващата изява е в поредното издание на "Нощ на театрите". На 4 ноември от 11 ч. в салона на читалище "Искра" зрителите ще могат да гледат представлението "Храбрият оловен войник", което е в репертоара на театъра повече от 15 години и е донесло изключително много награди - не само в България, но и по света. На същата дата, отново в читалище "Искра", от 17 ч. ще се играе интерактивният спектакъл "Не се предавай".
С участие на "Експо 2017" в Астана - столицата на Казахстан, започват и международните изяви на "Весел". През септември там се провежда Международен куклено-театрален форум - събитие, включено в рамките на световното изложение. Участието на търновските театрали със спектакъла на английски "Do not give up!" се реализира с подкрепата на НФ "Култура" към МК. През октомври трупата ще е гост на още един международен фестивал - в Алба Юлия в Румъния. Там ще бъде представен "Храбрият оловен войник" на румънски език. Следват фестивални участия в Тунис, Русия и отново в Казахстан.
През 2018 г. Театър "Весел" навършва 20 години. Събитието ще бъде част от културната програма на Велико Търново в дните преди 22 март - празника на града.


Снимка Театър "Весел"

 

 

 

Апис
Всички права запазени "ДУМА"