Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

26 Септември 2017 | Вторник
 
вход регистрирай се

Култура

"Саломе" гостува на "Сцена на кръстопът"

Дума

14. Септември 2017 , брой: 180   161   0Една от хитовите премиерни постановки на Театър "Българска армия" през изминалия сезон - "Саломе", е част от програмата на XXI издание на Международния театрален фестивал "Сцена на кръстопът". "Саломе" ще оживее на сцената на Драматичния театър в Пловдив днес, 14 септември, от 19 ч., научи ДУМА от Деница Димитрова.
Всички билети за постановката на Диана Добрева са продадени за броени часове. Това е първото гостуване на "Саломе" на пловдивска сцена и интересът е огромен. Творбата на Оскар Уайлд, написана през 1891 г., продължава да е еталон за високо изкуство и до днес.
Самата Диана Добрева се превъплъщава в образа на юдейската принцеса Саломе. Същевременно, като режисьор на спектакъла, успява да постигне зашеметяваща визуална картина, дълбоко вникване в социално-политически теми, християнската вяра, любовната страст - силна като смърт.
"Саломе" не подлежи на сравнение с познати образци. Тя е нещо различно, което успява да докосне в дълбочина сетивата на всеки зрител.
Постановката може да се гледа и в Театъра на армията на 31 октомври. Участват още Милен Миланов в силната и открояваща се роля на Ирод, Анастасия Ингилизова като отмъстителната Иродиада, Веселин Анчев с безупречната роля на Сириецът, Александър Евгениев - самият Йоан Кръстител, най-новите попълнения на театъра Луизабел Николова, Асен Кобиларов и Симеон Дамянов, композиторката на музиката в спектакъла Петя Диманова и младите таланти Джулия Бочева, Марина Колева, Цветан Пейчев, Ахмед Юмер, Славена Зайкова.


Снимка ТБА
 

 

 

Култура

  • Първият международен театрален фестивал събира над 80 студенти в Стара Загора
    27. Септември 2017 189
    58
    0

    Три популярни имена на европейското театрално изкуство ще бъдат жури на I  международен студентски театрален фестивал "Данаил Чирпански" от 1 до 7 октомври в Стара Загора. Кама Гинкас от Русия, Деян Дуковски от Македония и Майя Праматарова ще оценяват спектакли на студенти от Русия, Англия, Испания, Грузия, Гърция и България, които в...


Апис
Всички права запазени "ДУМА"