Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

18 Юни 2018 | Понеделник
 
вход регистрирай се

Коментари

Хора "втора ръка"

Ина Михайлова

14. Септември 2017 , брой: 180   2829   0Живеем на пожарникарска територия. Не само Пожарникар ни управлява, но и цялата ни работа е като на пожар. В този стил властта пробва да гаси в зародиш обявения за днес протест на полицаи и огнеборци.
За мизерията и старата екипировка на родните пожарникари слушаме от години. И вместо някой да решава проблемите, ги неглижира. "Бомбите" за реновирани сгради и нова техника стават на пух и прах пред екипировката втора употреба, дарена от чужбина, която нашите момчета даже сами си купували. Новите пожарни няма кой да ги кара, а липсват и средства за поддръжката им.
И докато до оня ден от МВР твърдяха, че няма как да вдигнат заплатите, сега пожарно скърцат, че ще го сторят едва ли не от 1 януари 2018 г. Бившият МВР-шеф Цветанов политиканства за ангажиментите на държавата. И че не можело пожарникарите да си купуват униформи. Може, може!
Вътрешният министър Валентин Радев друго реди. В системата не липсвали средства, реновирали и модернизирали. А синдикатите лъжели. Да изтрием ли снимките от предишни протести и спасителни операции, на които се вижда как на шлемовете на огнеборци се мъдри канадското знаме, а на гърбовете им пише "Онтарио" на латиница? Къде са парите, дето ги има в системата, и що не стигат където трябва?
На празника ще чуем красиви думи и обещания. Дано пожарникарите да излязат с бракуваните облекла на Джон и Стив. Няма да ги питаме колко са платили за тях, нито къде са отишли парите им. Дарителите от Канада ще се радват на снимките за годишниците си, както Борисов се радваше, когато приемаше даренията. А вътрешният министър Радев може и да се засрами. "Разбирачи" като него ни накараха да се обличаме с дрехи втора употреба. "Държавници" като него не виждат проблем, че пожарникарите ни са с екипировка втора ръка, а армията - със самолети трета ръка. Не стига, че евробюрократите ни искат на втора скорост, ами и нашите партайгеносета ни броят за хора "втора ръка".

 

 

Апис
Всички права запазени "ДУМА"