Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

16 Юли 2018 | Понеделник
 
вход регистрирай се

Икономика

650 000 българи са били през ваканцията в Гърция, само 6000 у нас

Дума

14. Септември 2017 , брой: 180   375   1650 хиляди българи са прекарали лятната си отпуска на море в Гърция и само 6000 са избрали да почиват у нас, заяви вчера директорът на Института за анализи и оценки в туризма Румен Драганов пред БНР. 5,8 млн. са чуждите туристи, посетили страната ни досега, каза Румен Драганов. Според него до 25 на сто е увеличението на културния туризъм в градовете ни. Над 58% са туристите от страни от ЕС, почивали в България, поясни той и добави, че една от причините за големия интерес към страната ни са проблемите в южната ни съседка Турция. Руските туристи у нас тази година са по-малко за сметка на немските, съобщи още той.
От слаб туристически сезон тази година обаче се оплакаха търговци от Несебър. Според тях въпреки отбелязания ръст на туристи, почиващите чужденци у нас не са платежоспособни. Като всяка година и тази туристите бяха много, а парите, които похарчиха - малко, затова бяха заклеймени като бедни туристи от търговците в Несебър. Не можахме да си платим наема. Хора има много, но бедни. Пълно е с чехи, поляци и сърби, а те не купуват. Трябва да има германци, англичани, норвежци, словаци, коментират търговците.
Очакванията на заетите в бранша са за силен есенен сезон по южното ни Черноморие, тъй като в момента почивните бази са пълни. Цените са се понижили между 20 и 40 на сто.

 

Пълни глупости, милиони

Пълни глупости, милиони българи бяха по нашето черноморие. Само ние няколко познати семейства ходихме 2 пъти на почивка по нашето черноморие. Или има предвид само своите хотели? Този Драганов олигофрен ли е или манипулатор?

 

Апис
Надежда за Надя
Всички права запазени "ДУМА"