Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

25 Ноември 2017 | Събота
 
вход регистрирай се

България

Уволнената учителка е върната в СМГ

Велиана Христова

14. Септември 2017 , брой: 180   176   0Уволнената от бившия директор на СМГ Антони Стоянов учителка Петя Тодорова е върната на работа. Това съобщи новата и.д. директор на гимназията Зоя Савова пред парламентарната образователна комисия вчера. По настояване на левите депутати бяха изслушани всички страни в нашумелия конфликт с най-доброто училище на България. Според колежките на Тодорова тя била върната още от зам.-директора Ивайло Ушагелов, който бе назначен от шефката на РУО Ваня Кастрева да замества Стоянов преди уволнението му.
Министър Красимир Вълчев заяви, че има настоятелства, които са станали "черни каси", и настоятелството в СМГ незаконно е събирало пари от курсове, използвайки ресурсите на училището. Вълчев призна, че от три години е знаел това, знаел е и за конфликта с шефа на Националната комисия в МОН за състезанието "Европейско кенгуру". Тази комисия, включително с подписа на Тодорова, изключи от класирането децата от СМГ и други училища. Вълчев не каза дали МОН и РУО, които цяло лято искаха да върнат Тодорова на работа, носят вина, че са допуснали ощетяването на децата от "кенгуруто" и че за три години нищо не са направили срещу незаконната практика в настоятелството. Стоян Мирчев (БСП) заяви, че става дума за системен проблем в управлението на образованието. Вълчев е поискал от МФ да направи проверка на настоятелството на СМГ за парите, които е събирало. Всички училища са предупредени с писмо, че когато се ползват базата и ресурсите на училищата, парите трябва да влизат в техните сметки, а не на настоятелствата.
 

 

 

България

  • Елена Йончева показа нови кадри - в 7,52 ч. на 21 ноември преградното съоръжение е като прегазено с булдозер
    24. Ноември 2017 231
    554
    0

    Нови доказателства, че струващата близо 200 млн. лв. телена ограда по границата с Турция продължава да се разпада, представи вчера Елена Йончева. На снимките, направени в района на Малко Търново в 7,52 ч. на 21 ноември, се вижда, че т. нар. преградно съоръжение е смачкано на земята като прегазено с булдозер. "Става въпрос за огромна корупционна...


Апис
Всички права запазени "ДУМА"