Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

25 Ноември 2017 | Събота
 
вход регистрирай се

България

Отново протести на работниците от "ЕМКО"

Дума

14. Септември 2017 , брой: 180   115   0Работници и служители от "ЕМКО" ООД в Трявна отново излизат на протест днес. Те обвиняват държавата в мащабна организация по унищожаване на един от най-големите български производители.
След протеста на 21 август те получиха уверение от министъра на икономиката, че действието на спрения лиценз на дружеството ще бъде възстановено при отстраняване на констатираните нарушения. Въпреки оспорването им ръководството на дружеството отстрани всичко, квалифицирано като нарушение, припомнят от инициативния комитет. Досега обаче лицензът на фирмата не само не е възстановен, но "ЕМКО" продължава да търпи санкции от институциите, изразяващи се във възпрепятстване на нашата търговска дейност в България с български дружества с мотива, че е спряно действието на външнотърговския лиценз, става ясно от отвореното писмо на работниците.
За да защитят работните си места, служителите на "ЕМКО" излизат на протест от 11 до 12 ч. пред автогарата на с. Вонеща вода, непосредствено до път II-55.

 

 

България

  • Елена Йончева показа нови кадри - в 7,52 ч. на 21 ноември преградното съоръжение е като прегазено с булдозер
    24. Ноември 2017 231
    583
    1

    Нови доказателства, че струващата близо 200 млн. лв. телена ограда по границата с Турция продължава да се разпада, представи вчера Елена Йончева. На снимките, направени в района на Малко Търново в 7,52 ч. на 21 ноември, се вижда, че т. нар. преградно съоръжение е смачкано на земята като прегазено с булдозер. "Става въпрос за огромна корупционна...


Апис
Всички права запазени "ДУМА"