Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

26 Септември 2017 | Вторник
 
вход регистрирай се

България

Отново протести на работниците от "ЕМКО"

Дума

14. Септември 2017 , брой: 180   88   0Работници и служители от "ЕМКО" ООД в Трявна отново излизат на протест днес. Те обвиняват държавата в мащабна организация по унищожаване на един от най-големите български производители.
След протеста на 21 август те получиха уверение от министъра на икономиката, че действието на спрения лиценз на дружеството ще бъде възстановено при отстраняване на констатираните нарушения. Въпреки оспорването им ръководството на дружеството отстрани всичко, квалифицирано като нарушение, припомнят от инициативния комитет. Досега обаче лицензът на фирмата не само не е възстановен, но "ЕМКО" продължава да търпи санкции от институциите, изразяващи се във възпрепятстване на нашата търговска дейност в България с български дружества с мотива, че е спряно действието на външнотърговския лиценз, става ясно от отвореното писмо на работниците.
За да защитят работните си места, служителите на "ЕМКО" излизат на протест от 11 до 12 ч. пред автогарата на с. Вонеща вода, непосредствено до път II-55.

 

 

България

  • Заради "неблагоприятен психологически статус" т.нар. политолог не е приет в системата на МВР и разузнаването
    27. Септември 2017 189
    69
    0

    ГЕРБ гласят да уредят депутата си Антон Тодоров начело на Комисията за разкриване на документите и за обявяване на принадлежност на български граждани към Държавна сигурност и разузнавателните служби на Българската народна армия, научи ДУМА. Мандатът на сегашния състав на структурата изтича тази година, а на 20 септември парламентът прие процедурни правила за избор на председател и членове на...


Апис
Всички права запазени "ДУМА"