Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

26 Септември 2017 | Вторник
 
вход регистрирай се

България

Мигрантите почти си тръгнаха от България

Дума

14. Септември 2017 , брой: 180   97   0Около 2200 мигранти и бежанци са се намирали на територията на България към началото на септември. Това се разбира от регулярната справка на МВР. Данните показват, че миграционен натиск има предимно на българо-сръбската граница, която нелегално пребиваващите се опитват да преминат на път към Западна Европа.
1315 души са били настанени в центровете на Държавна агенция за бежанците към началото на септември. Това е едва 25% от капацитета на бежанските центрове. 33% от настанените са сирийци, 28% от Афганистан.
484 души пък са били в центровете от затворен тип на дирекция "Миграция" на МВР, което е 51,5% от капацитета им. На външни адреси са настанени още 427.
Общо 2140 незаконно пребиваващи чужденци са били заловени на вход, във вътрешността и при опит да напуснат страната за периода от началото на годината, отчитат от МВР. Това е с 82,8% по-малко спрямо 2016 г.
От началото на годината от страната са изведени 1519 незаконно пребиваващи чужденци, основно афганистанци.
 

 

 

България

  • Заради "неблагоприятен психологически статус" т.нар. политолог не е приет в системата на МВР и разузнаването
    27. Септември 2017 189
    69
    0

    ГЕРБ гласят да уредят депутата си Антон Тодоров начело на Комисията за разкриване на документите и за обявяване на принадлежност на български граждани към Държавна сигурност и разузнавателните служби на Българската народна армия, научи ДУМА. Мандатът на сегашния състав на структурата изтича тази година, а на 20 септември парламентът прие процедурни правила за избор на председател и членове на...


Апис
Всички права запазени "ДУМА"