Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

25 Ноември 2017 | Събота
 
вход регистрирай се

България

Колите ще карат с до 30 км/ч в част от центъра на София

Дума

14. Септември 2017 , брой: 180   144   0В центъра на София ще има нови пешеходни зони. Предложението бе обсъдено вчера от съветниците от транспортната комисия към Столичния общински съвет. Едната ще бъде по бул. "Витоша" в участъка от ул. "Алабин" до бул. "Ал. Стамболийски". Обособяването на тази пешеходна площ бе обсъдено още в началото на годината по повод поставянето на заданието за конкурс за нова визия на пл. "Света Неделя". Тогава главният архитект Здравко Здравков обяви, че се правят компютърни симулации на трафика за спиране на движението в тази отсечка на бул. "Витоша". Тогава стана ясно, че трамваите ще останат.
Втората пешеходна зона, предложена от зам.-кмета по транспорт Евгени Крусев, ще бъде по ул. "Георг Вашингтон" в участъка от ул. "Трапезица" до ул. "Пиротска". През лятото тази част на улицата бе ремонтирана и бе положена паважна настилка.
    Съветниците разгледаха и предложението да се ограничи скоростта на автомобилите в центъра на столицата. Ще бъде обособена така наречената "успокоена зона" с позволена скорост до 30 км/ч. между ул. "Алабин", бул. "Хр. Ботев", бул. "В. Левски", бул. "Цар Освободител" и ул. "Леге". Освен това ще бъдат изградени велоленти в същото каре и велоалеи по бул. "Монтевидео" и бул. "Овча Купел".
ДУМА припомня, че ограничението на скоростта на колите в центъра бе обсъждано активно в началото на годината като една от мерките за намаляване на замърсяването на въздуха.

 

 

България

  • Елена Йончева показа нови кадри - в 7,52 ч. на 21 ноември преградното съоръжение е като прегазено с булдозер
    24. Ноември 2017 231
    583
    1

    Нови доказателства, че струващата близо 200 млн. лв. телена ограда по границата с Турция продължава да се разпада, представи вчера Елена Йончева. На снимките, направени в района на Малко Търново в 7,52 ч. на 21 ноември, се вижда, че т. нар. преградно съоръжение е смачкано на земята като прегазено с булдозер. "Става въпрос за огромна корупционна...


Апис
Всички права запазени "ДУМА"