Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

16 Юли 2018 | Понеделник
 
вход регистрирай се

България

Трима български евродепутати в комисията за борба срещу тероризма

Дума

14. Септември 2017 , брой: 180   182   0Трима български евродепутати са част от състава на специална комисия в Европейския парламент за борба срещу тероризма. Това са Петър Курумбашев от Групата на социалистите и демократите, Емил Радев от Европейската народна партия и Ангел Джамбазки от Европейски консерватори и реформисти. Съставът й бе гласуван в рамките на първото пленарно заседание на депутатите след лятото в Страсбург.
В специалната комисия за борба с тероризма ще заседават 30 евродепутати, а мандатът й ще бъде 12 месеца, като при необходимост може да бъде удължен. Членовете на комисията ще изготвят междинен и окончателен доклад, който ще съдържа фактически констатации и препоръки.
Комисията ще прави официални посещения и ще провежда изслушвания с участието на институции на ЕС и съответните агенции, национални парламенти и правителствата на държавите членки и на страни извън ЕС, правоприлагащите органи, разузнавателните служби, съдии и магистрати, както и организации за жертвите на тероризма. Някои от срещите ще се провеждат при закрити врати, като първото заседание е предвидено за днес.

 

 

 

Апис
Надежда за Надя
Всички права запазени "ДУМА"