Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

16 Юли 2018 | Понеделник
 
вход регистрирай се

Няколко думи

Букетите в пари, че властта няма

Альона Нейкова

14. Септември 2017 , брой: 180   1756   0Дни преди 15 септември в различни сайтове и социални мрежи се появиха статии и апели първият учебен ден да мине без букети. Призивите нямат нищо общо с бойкота срещу цветарската мафия, безбожно надуваща цените на гербери и рози за всеки празник. Идеята на учители, деца и родители всъщност е доста благородна: вместо да се дават пари за нещо, от което най-много след седмица ще остане само спомен, да се съберат средства за лечение на болни деца.
Инициативата "Подари помощ вместо цвете" не е нова. Каузата често е обвързвана с конкретни деца - Ангел, Божидар... За техните съученици и учители те не са просто красиви имена, а съдби. През 2014-а, когато порои заляха България и в много школа годината започна с неизсъхнали основи на сградите, призивът бе парите, спестени от цветя, да се пренасочат към бедстващите от наводненията райони. Добри хора се сещат и за деца в нужда, осигурявайки им раници, пълни с учебни помагала.
Подобни кампании постепенно се превръщат в традиция. Не за щастие, за жалост! Да, възпитателната им мисия за учениците и техните родители е безспорна. Докога обаче властта ще продължава да нехае за бъдещето на нацията, когато то се бори за живот? Явно има други приоритети.

 

 

Апис
Надежда за Надя
Всички права запазени "ДУМА"