Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

24 Ноември 2017 | Петък
 
вход регистрирай се

Няколко думи

Букетите в пари, че властта няма

Альона Нейкова

14. Септември 2017 , брой: 180   1475   0Дни преди 15 септември в различни сайтове и социални мрежи се появиха статии и апели първият учебен ден да мине без букети. Призивите нямат нищо общо с бойкота срещу цветарската мафия, безбожно надуваща цените на гербери и рози за всеки празник. Идеята на учители, деца и родители всъщност е доста благородна: вместо да се дават пари за нещо, от което най-много след седмица ще остане само спомен, да се съберат средства за лечение на болни деца.
Инициативата "Подари помощ вместо цвете" не е нова. Каузата често е обвързвана с конкретни деца - Ангел, Божидар... За техните съученици и учители те не са просто красиви имена, а съдби. През 2014-а, когато порои заляха България и в много школа годината започна с неизсъхнали основи на сградите, призивът бе парите, спестени от цветя, да се пренасочат към бедстващите от наводненията райони. Добри хора се сещат и за деца в нужда, осигурявайки им раници, пълни с учебни помагала.
Подобни кампании постепенно се превръщат в традиция. Не за щастие, за жалост! Да, възпитателната им мисия за учениците и техните родители е безспорна. Докога обаче властта ще продължава да нехае за бъдещето на нацията, когато то се бори за живот? Явно има други приоритети.

 

 

Няколко думи

  • 23. Ноември 2017 230
    169
    0

    Цяла година бездействие за опасните язовири! Преди това още една, и още една и още... Така се изтъркаляха 6 години от потопа в Бисер, бедствието в Мизия, в "Аспарухово", край Бургас.
    Държавата пръсна милиони, за да проверява язовири, да описва, разпределя собственост, прошнурова. Начетохме се на дълги списъци, на стряскащи констатации, на неизпълнени предписания за...


Апис
Всички права запазени "ДУМА"