20 Април 2024събота00:15 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Петолиния

"Тото" включва България в европейска обиколка за 40-годишнината си

/ брой: 181

автор:Вилиана Семерджиева

visibility 408

Знаменитата група "Тото" представят "София мюзик ентърпрайсис" и "Лайв нейшън" с един специален концерт по повод 40-годишнината от основаването й. Музикантите ще се срещнат с българските си почитатели на 4 март 2018 г. от 20 ч. в зала 1 на НДК, съобщава Габриела Станчева от СМЕ.
Исторически погледнато, само няколко са групите, оставили толкова ярка следа в поп културата като "Тото". Заедно от 40 години, с хиляди участия зад гърба си, тя се утвърждава като една от най-успешните формации на световната музикална сцена. Индивидуалните проекти на членовете на групата с различни музиканти, както и цялостното творчество на "Тото" може да бъдат чути на удивителния брой от 5000 албума, които бележат половин милиард продажби. Те са образец, върху който много артисти изграждат звученето си. "Тото" е една от малкото групи от 70-те години на ХХ в., които са издържали модата и промените през десетилетията. Нейният репертоар продължава да бъде включван в различни телевизионни продукции и филми. В момента тя се радва на огромен брой фенове от всякаква възраст.
През 2015 г. групата записва първия си студиен албум от 10 години насам - "Тото XIV". Той е изключителна комбинация от умели аранжименти и брилянтни мелодии, представени по гениален начин. Албумът влиза в Топ 10 на класациите по цял свят и става най-успешният от 1988 г. до днес.
През 2018 г. "Тото" отброява 40 години от своята забележителна кариера. За четири десетилетия групата издава 17 студийни албума и продава над 40 милиона копия в цял свят, печели няколко награди "Грами" и през 2009 г. е включена в "Musicians Hall of Fame and Museum".
Музикантите планират да отпразнуват годишнината си с предстоящото турне "40 Trips Around the Sun Tour". То ще започне през февруари 2018 г. в Европа и ще бъде едно от най-мащабните досега. Концертите в него ще бъдат изпълнени с много изненади. Към турнето са добавени още 11 дати. Преди да тръгне из Европа, "Тото", в партньорство със "Sony Music's Legacy Recordings", ще издаде албум с 9 нови песни и с някои преработени хитове.
На концерта си в България групата ще бъде в състав Стив Лукатър, Дейвид Пейч, Стив Поркаро и Джоузеф Уилямс. Билетите на цени от 60 до 120 лв. може да бъдат купени в мрежите на Тикетпро и Ивентим, както и онлайн на www.ticketpro.bg и www.eventim.bg.


Снимка СМЕ
 

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 468

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 423

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 266

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 348

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 321

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 325

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ