27 Април 2024събота03:56 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Петолиния

"Форинър" пак ще почете софийската публика

Легендарната банда за първи път ще свири в Русе на 8 май в рамките на юбилейното си турне

/ брой: 181

автор:Вилиана Семерджиева

visibility 586

Любимата рок банда на няколко поколения българи "Форинър" ще гостува догодина у нас. Феновете им в Русе ще имат щастието да се насладят за първи път на изпълненията на многобройните им хитове на живо. Концертът ще се състои в зала "Булстрад Арена Русе" на 8 май и се организира от Арена Русе мениджмънт, информира Радостина Ранова от "Лауд концертс". Промобилетите за шоуто в крайдунавския град по 40 лева се изчерпиха светкавично, а в мрежата на Ивентим и партньорите им в цялата страна все още може да се намерят на цена за правостоящи 50 лв., за седящи места - от 55 до 90 лв., в зависимост от местоположението им в залата. Много скоро след новината за този концерт стана известно, че любимците на поколения меломани ще изнесат и втори спектакъл в България - на 9 май от 20.30 ч. в зала "Арена Армеец" в София, а билетите са от 30 до 80 лв., съобщава Петя Митова от "Моко сълюшън".
"Форинър" отбелязва през 2017 г. своята 40-годишнина с издаването на двойния CD сет "40", в който логично присъстват 40 песни, записани в периода 1977-2017 г. В албума има и две парчета, записани специално за него: "Give My Life For Love" и нова версия на "I Don't Want To Live Without You". В момента бандата празнува годишнината си с мащабно турне в САЩ с "Чийп трик" и "Лед цепелин експириънс" на Джейсън Бонам.
С 10 мултиплатинени албума и 16 Топ 30 хита, "Форинър" безспорно е една от най-великите и обичани рок банди за всички времена. Тя продължава да разпродава турнета и да издава успешни продукции, които вече надминават внушителните 75 милиона продадени копия. Между вечните й хитове, които властват в класациите вече 40 години, са "Juke Box Hero", "Feels Like The First Time", "Urgent", "Head Games", "Hot Blooded", "Cold As Ice", "Dirty White Boy", "Waiting For A Girl Like You" и световният номер 1 "I Want To Know What Love Is".
"Форинър" започна през 2016 г. серия акустични концерти в Ню Йорк и района,  кулминацията на които бе епичното им представяне в Линкълн център, част от нашумелите Америкън сонгбук серис. През октомври 2016 г. групата свири за първи път с акустичното си разпродадено шоу в легендарната Карнеги хол.
Първата оригинална биография, описваща вълнуващата история на рок иконите, вече е на пазара. Автор на "A Foreigner's Tale" e самият Мик Джоунс - китарист и основател на американската банда. Книгата, която се продава в две лимитирани луксозни издания, е специално за 40-годишния юбилей на музикантите, информира Петя Митова. Уникалното четиво разкрива славния път на групата до върха, а оригиналните фотографии допълват картината за възхода на една банда, превърнала се в истинска рок институция. Книгата включва и биографични моменти от живота на Мик Джоунс, който е автор на "I Want To Know What Love Is". Изданието може да бъде купено от официалния сайт на музикантите http://foreignerbook.com/.


Снимки "Моко сълюшън"

 

13 зърнари са взели 52 млн. лв. субсидии

автор:Дума

visibility 436

/ брой: 80

Войната в Украйна удвои приходите на ВМЗ-Сопот

автор:Дума

visibility 457

/ брой: 80

Хващат най-много негодни банкноти от 10 лева

автор:Дума

visibility 409

/ брой: 80

ВМРО-ДПМНЕ води на първия тур

автор:Дума

visibility 436

/ брой: 80

Расте напрежението между САЩ и Китай

автор:Дума

visibility 497

/ брой: 80

Педро Санчес подава оставка?

автор:Дума

visibility 430

/ брой: 80

Накратко

автор:Дума

visibility 358

/ брой: 80

По български

автор:Евгени Гаврилов

visibility 493

/ брой: 80

15 сергии

автор:Таня Глухчева

visibility 492

/ брой: 80

Хем най-бедни, хем богаташи...

visibility 435

/ брой: 80

Абсурдът "Боташ"

автор:Румен Овчаров

visibility 430

/ брой: 80

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ