26 Април 2024петък01:27 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Книги

Лавица

/ брой: 181

автор:Вилиана Семерджиева

visibility 983

"ТОРМОЗ В УЧИЛИЩЕ" от Барбара Колоросо издава "Софтпрес" в превод на Весела Ангелова. Стъпвайки върху няколко десетилетия опит в работата с проблемни младежи и широка практика в овладяването на конфликти, Барбара Колоросо предлага практичен наръчник за справяне с всеки етап от тормоза в училище - от разпознаване на причините до овладяване на последствията. От тази книга ще научим кои са формите и методите на насилието; кои са четирите умения, които трябва да притежават децата, за да се предпазят; какви са признаците, че детето ни е жертва; кои са сигналните лампи, че детето ни е склонно към агресия; кои са четирите "противоотрови" на насилието; как да помогнем на жертвата на насилие да се възстанови и как ефективно да повлияем на насилника.


"КРАДИ КАТО АРТИСТ" от Остин Клиън издава  "AMG Publishing". Всеки човек носи в себе си креативност, с която може да направи живота си необикновен, но не всеки се осмелява да я отключи. "Кради като артист" представя десет принципа за трансформация, които ще ни помогнат да открием артистичната си страна и да започнем да водим по-творчески начин на живот. Според автора нищо не е оригинално, затова той призовава да бъдем смели, да се учим от работата на другите, да смесваме и измисляме наново, за да открием себе си. Книгата е вдъхновяваща и позитивна, със забавни илюстрации, примери от света на изкуството, полезни съвети от личния опит на автора и цитати от Гьоте, Марк Твен, Гюстав Флобер, Дейвид Бауи и много други.


"ИЗГУБЕНИЯТ ГРАД Z" от Дейвид Гран издава "Колибри" в превод на Надя Баева. Книгата е посветена на британския пътешественик, изследовател и археолог Пърси Фосет.  През 1925 г. той предприема пътешествие със сина си в Южна Америка, в джунглите на Амазонка, в търсене на легендарен древен град. Едва 57-годишен, полковник Фосет изчезва безследно. Опитвайки се да го издирят, множество авантюристи загиват или се завръщат с празни ръце. Дейвид Гран разказва тази удивителна история - едновременно пътепис, биография и детективско разследване, докато описва собственото си пътуване през смъртоносните джунгли. Въпросът е: мит или реалност е изгубеният град Z?


"АЛЕА АКВАРИУС" от Таня Щевнер издава "Емас" в превод на Ваня Пенева. Бен, Сам и Тес, две момчета и едно момиче - бандата Алфа Кру. И един платноход. Един ден на кея в Хамбург бандата среща Алеа - свитичко момиче с гарвановочерни коси и невероятно зелени очи. Алеа никога не се е качвала на кораб и не е влизала в морето. Но морето я привлича с неустоима сила, откакто тя се помни - и въпреки това не й е позволено дори да доближава водата, защото я грози смъртна опасност. Това са били последните думи на майка й, преди да изчезне. Как и защо родната й майка я е поверила на друга жена - тази тайна не излиза от ума на момичето. И ето че се открива възможност да тръгне по следите й, ако стане част от екипажа Алфа Кру, неговия четвърти член.


 

Обществените поръчки над 5 млн. лв. под специален надзор

автор:Дума

visibility 306

/ брой: 79

Забраняват рекламата на хазарт в медиите

автор:Дума

visibility 333

/ брой: 79

Безплатни винетки за електромобилите на инвалидите

автор:Дума

visibility 384

/ брой: 79

Жилищните кредити с нови рекорди

автор:Дума

visibility 316

/ брой: 79

Северна Македония гласува за президент

автор:Дума

visibility 299

/ брой: 79

ЕП прие закон за защита на жените

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 79

Хиляди деца в Румъния оставени на бабите

автор:Дума

visibility 346

/ брой: 79

Накратко

автор:Дума

visibility 255

/ брой: 79

Политически кукувици

автор:Александър Симов

visibility 393

/ брой: 79

Договорът с „Боташ“ е национално предателство

visibility 324

/ брой: 79

Как Йончева забрави "Ало, Банов"

автор:Дума

visibility 339

/ брой: 79

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ