26 Април 2024петък11:03 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Кратки

/ брой: 181

автор:Дума

visibility 67

Киноюбилей на "Кобра верде" на Вернер Херцог
През септември режисьорът Вернер Херцог навлиза в своята 75-годишнина, ето защо  септемврийското издание на срещите за киноценители в отдел "Изкуство" при Регионалната библиотека "Пенчо Славейков" във Варна ще отпразнува юбилей на филма "Кобра верде". Създаден през 1987 г., той е петата, последна съвместна работа между екстравагантния талант на германската актьорска школа Клаус Кински и един от най-страстните пътешественици в киното - Вернер Херцог. Участват още Кинг Ампоу, Жозе Левгой, Салваторе Базиле, Петер Берлинг, Гилермо Коронел, Нана Агефи Кваме II, Нана Феду Абодо, Кофи Йеренки. Филмът ще бъде показан на 16 септември от 10 ч. в отдел "Изкуство", а преди това модераторът на събитието Елица Матеева ще запознае зрителите с творческата история на режисьора и филма.



Венелин Митев представя българи, за които говори светът

"Книгомания" кани на премиерата на новата книга на Венелин Митев "Българи, за които говори светът" - продължението на бестселъра "Прогонените гении на България", информира Ирина Вагалинска. Това ще се случи на 19 септември от 18.30 ч. в Книжен център "Гринуич". Освен автора на книгата там ще бъдат Диана Райнова - дъщерята на скулптора Боян Райнов, номинираният за Нобелова награда Иван Бързаков и др. Водещ ще бъде Ники Кънчев.



Премиера на книга на Оля Стоянова

Издателство "Жанет 45" организира премиера на сборника "Висока облачност" от Оля Стоянова в рамките на Алеята на книгата в София, днес, 15 септември, от 18.30 ч. в Книжен център "Гринуич". Изданието събира разкази, писани през последните седем години, които ни разхождат от "Женския пазар" в София до центъра на Тирана, през крайните квартали и пекарните за арабски сладкиши до високите планини, където небето изглежда огромно.



Виктор Мухарски със стихове за деца

Издателство "Лавици" представя книгата "Мъничко рими за дечица любими" от Виктор Мухарски на 16 септември от 10 ч. в литературния кът на Алеята на книгата в София. Тя е съставена от две части - стихчета и рисунки за оцветяване, като илюстрациите са дело на младия български художник Радослав Соколовски. Стихчетата обхващат различни тематики, някои от които са на еко вълна.
 

Обществените поръчки над 5 млн. лв. под специален надзор

автор:Дума

visibility 610

/ брой: 79

Забраняват рекламата на хазарт в медиите

автор:Дума

visibility 633

/ брой: 79

Безплатни винетки за електромобилите на инвалидите

автор:Дума

visibility 665

/ брой: 79

Жилищните кредити с нови рекорди

автор:Дума

visibility 610

/ брой: 79

Северна Македония гласува за президент

автор:Дума

visibility 627

/ брой: 79

ЕП прие закон за защита на жените

автор:Дума

visibility 685

/ брой: 79

Хиляди деца в Румъния оставени на бабите

автор:Дума

visibility 653

/ брой: 79

Накратко

автор:Дума

visibility 551

/ брой: 79

Политически кукувици

автор:Александър Симов

visibility 750

/ брой: 79

Договорът с „Боташ“ е национално предателство

visibility 670

/ брой: 79

Как Йончева забрави "Ало, Банов"

автор:Дума

visibility 695

/ брой: 79

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ