20 Април 2024събота02:06 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Пожарникари и полицаи плашат с всекидневни протести

Вътрешният зам.-министър искал 2000 лв. заплата за колегите си, обещаха 800 комплекта дрехи за огнеборците до 3 месеца

/ брой: 181

автор:Дума

visibility 25

Пожарникари и полицаи се зарекоха да правят всекидневни протести след 5 януари 2018 г., ако дотогава не бъдат изпълнени исканията им за по-високи заплати. Те се събраха за пореден път вчера да покажат недоволството си пред Народното събрание.
Огнеборците докараха пожарна кола, за да покажат в какви условия и техника работят всеки ден. Според изискванията на професията в един такъв автомобил трябва да има шестима души, а обикновено са двама или трима.
Зам.-председателят на СФСМВР Илия Кузманов заяви, че не са залагали протестиращите да са много, защото "влизат в икономичен режим". Той допълни, че мястото за протеста не е случайно избрано, тъй като през 2015 г. на 20 метра от НС те са прекарали в една палатка 44 дни в протест със социални и икономически искания, свързани с физическото оцеляване на пожарникарите. Тогава имало разбиране и е била приета наредба, отложена за 1 август тази година. Оказало се обаче, че дирекцията не е в състояние да я изпълни.
Междувременно вътрешният зам.-министър Стефан Балабанов заяви, че не бива да бъде обвиняван в липсата на диалог, тъй като през последните 4 месеца имало 6 съвета за социално партньорство. Той увери, че всичко, което синдикатите казвали, се докладвало на минутата на министър Валентин Радев. Балабанов искал колегите му да получават по 2000 евро на месец, но бюджетът на държавата не го позволявало. Той не уточни с колко процента ще се вдигнат все пак заплатите през следващата година.
По повод вчерашния професионален празник на пожарникарите директорът на пожарната главен комисар Николай Николов обеща до 2-3 месеца доставка на 750-800 комплекта с дрехи за огнеборците. Освен това 22 сгради щели да бъдат реновирани. Николов също искал по-високи заплати за колегите си. Той изрази уважението си към пожарникарите, които протестирали, но били само малка част от всички работещи.

Снимка Емилия Костадинова


Пожарникарите показана нагледно пред НС с каква техника и облекла работят


 

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 468

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 423

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 266

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 348

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 321

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 325

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ