Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

19 Септември 2018 | Сряда
 
вход регистрирай се

На първа страница

Протест в "Напоителни системи"

Хората, които се борят денонощно с водната стихия, не са получавали пари от март

Мая Йовановска

8. Юли 2010 , брой: 154   636   0Около 150 работници от дружество "Напоителни системи" излизат утре на митинг пред сградата на Министерството на земеделието и храните. Причината е натрупаното огромно социално напрежение заради забавените средно с около четири месеца заплати, липсата на нормални условия на труд, както и непокритите разходи по договори на дружеството за обекти от национално значение.
Засега работещите в системата на напояването и отводняването няма да предприемат ефективни стачни действия, но ако натрупаните задължения не бъдат издължени, хората са готови да спрат работа. Това обявиха вчера ръководителите на браншовите синдикати от КНСБ и "Подкрепа".
Неразплатените в дружеството заплати и социални осигуровки към 2 юли са за близо 3 млн. лв. Заради тежките условия на труд и бавените възнаграждения работниците в дружеството само за 1 година са намалели с около 600 човека. Заради усложнената в страната обстановка с повишеното ниво на Дунав в момента работниците се трудят над 12 часа на ден, а не са вземали пари от март, заяви председателят на Федерацията на независимите синдикати в земеделието към КНСБ Светла Василева. Средната заплата е под 400 лв.
В клоновете, където не се изплащат заплати от месеци наред, на хората непрекъснато се завеждат дела за ток, вода, парно и те са принудени на цялата немотия да плащат и съдебни такси, заяви Василева.
На митинга работниците от "Напоителни системи" ще поискат за пореден път съдействие от държавата, защото според тях е застрашено бъдещето на дружеството.

 

 

Апис
Всички права запазени "ДУМА"