27 Април 2024събота00:55 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Цветан Цветанов контактувал с вътрешен човек на "Наглите"

Бившият главен секретар на МВР Калин Георгиев изнесе скандални факти за ексвътрешния министър

/ брой: 182

автор:Дума

visibility 2879

"Не съм го казвал досега, но сега ще кажа, че благодарение на Цветан Цветанов хванахме "Наглите", заяви в скандално интервю по Нова телевизия бившият главен секретар на МВР Калин Георгиев. "Тогава МВР получи информация благодарение на Цветан Цветанов, който беше министър. Той ни запозна с един човек, който после направи контакт с друг, от когото получихме информация. Не мога и нямам право да кажа кой е този човек", допълни Георгиев. На въпроса на водещата дали това е "вътрешен човек" за "Наглите", той отговори положително и допълни, че по това време е установено изтичане на информация от МВР, за което няма наказани.
След интервюто на бившия главен секретар на МВР интернет сайтът "Афера" публично запита главния прокурор Сотир Цацаров дали "вътрешният човек" на "Наглите" не е великотърновският бизнесмен Петър Христов, за когото е публична тайна, че е личен приятел с Цветан Цветанов и бившия шеф на ГДБОП Станимир Флоров. Неслучайно Цветанов е избран за депутат от района на бизнесмена, а според публикации в местни медии синът на Флоров е бил назначен фиктивно на работа, срещу солидна заплата, в една от фирмите на Христов като благодарност за назначението на редовия служител от РПУ-Горна Оряховица Орлин Тодоров, известен като протеже на бизнесмена Христов, за шеф на териториалното звено на антимафиотите. Това става по молба на неговия покровител и спонсор на ГЕРБ Петър Христов, който моли лично Цветанов и Флоров. Те дали благословията си, а дворът на полицията във Велико Търново бил залят с листовки, когато МВР обявило Тодоров за шеф на БОП. В тях пишело, че той е чадър на наркотрафикантите и че богатството му е по-голямо от доходите му. Сред "върховете" на полицейските му удари е арестът на четиримата лекари от Горна Оряховица, които бяха оневинени за смъртта на бебето.
Петър Христов е бивш представител на СИК в Северна България и оттогава се спряга за близък до Бойко Борисов и Румен Николов-Пашата. В годините на прехода е шеф на сикаджийската охранителна фирма "Дито". Името на Христов, чийто бизнес дърпа напред именно по времето на ГЕРБ, нашумя покрай аферата с бившия шеф на антимафиотите в старопрестолния град. Тодоров не пропускал да докладва на благодетеля си как вървят разследванията срещу "Килърите" и редовно му "пеел" информации от СРС-та. През 2015 г. той получи 3-годишна условна присъда за изнасяне на информация.
ДУМА припомня, че грешно обвинение на прокуратурата и показанията на тогавашния главен секретар на МВР Калин Георгиев спасиха Цветан Цветанов от присъда за шестте "Не!"-та, с които ексминистърът отказа да разпореди прилагането на разрешени от съда СРС-та на бившия шеф на антимафиотите във Велико Търново Орлин Тодоров и на още двама заподозрени. Независимо от отказа на Цветанов обаче в хода на делото срещу Тодоров стана ясно, че все пак са приложени СРС-та, макар и с нечий друг подпис. Всекидневните отчети на антимафиота към бизнесмена Христов, когото ГЕРБ дори спрягаха за свой кандидат за кмет на Велико Търново, започвали с думите "Шефе, да ти докладвам", стана ясно от обвинителния акт по делото срещу Орлин Тодоров. Бизнесменът бил държан в течение за операции и давал напътствия как да се действа, препоръчвал кой прокурор да се поиска. Според публикации в интернет сайтове комбината Цветан Цветанов-Станимир Флоров-Петър Христов-Орлин Тодоров била печално известна сред бизнеса във Велико Търново и областта с груба намеса в дела и саморазправа с конкуренти под полицейски чадър. Най-тежкото обвинение срещу антимафиота Тодоров бе, че е използвал БОП като рекетьорска бригада в услуга на частни интереси, като се визираше случай с отвличане и държане в плен на младеж, което облагодетелствало крупните благоевградски предприемачи Николай и Любомир Галчеви с 1,2 млн. лв.
В последното си интервю за Нова телевизия бившият главен секретар Калин Георгиев с поразителна осведоменост коментира от офиса в банката, в която работи в момента (на Цветелина Бориславовова), и случая с отвличането на 25-годишния Адриан Златков: "Колегите са направили всичко от необходимото, за да се запази животът на Адриан Златков... Ако аз бях главен секретар на МВР, щях да постъпя по същия начин. Никога нямаше да рискувам живота, за да задържа някой от похитителите..."

 

13 зърнари са взели 52 млн. лв. субсидии

автор:Дума

visibility 436

/ брой: 80

Войната в Украйна удвои приходите на ВМЗ-Сопот

автор:Дума

visibility 457

/ брой: 80

Хващат най-много негодни банкноти от 10 лева

автор:Дума

visibility 409

/ брой: 80

ВМРО-ДПМНЕ води на първия тур

автор:Дума

visibility 436

/ брой: 80

Расте напрежението между САЩ и Китай

автор:Дума

visibility 497

/ брой: 80

Педро Санчес подава оставка?

автор:Дума

visibility 430

/ брой: 80

Накратко

автор:Дума

visibility 358

/ брой: 80

По български

автор:Евгени Гаврилов

visibility 493

/ брой: 80

15 сергии

автор:Таня Глухчева

visibility 492

/ брой: 80

Хем най-бедни, хем богаташи...

visibility 435

/ брой: 80

Абсурдът "Боташ"

автор:Румен Овчаров

visibility 430

/ брой: 80

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ