25 Април 2024четвъртък15:18 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Алек Болдуин с "Еми" за имитация на Тръмп

Два сериала бяха удостоени с по 5 статуетки на церемонията по връчването на престижните телевизионни награди

/ брой: 183

автор:Дума

visibility 676

Холивудската звезда Алек Болдуин стана носител на телевизионната награда "Еми" за поддържаща комична роля за имитация на президента Доналд Тръмп в "На живо в събота вечер". Пародирането изстреля предаването на рекордни височини и отново извади актьора под прожекторите. "Най-накрая, господин президент, това е вашата "Еми", заяви Болдуин при получаването на отличието. Алюзията, която направи, бе за предаването на Тръмп "Стажантът", номинирано многократно за една от престижните телевизионни награди, но без да успее да я получи.
Сериалът "Историята на прислужницата" ("The Handmaid`s Tale") е сред големите победители на тазгодишната церемония за връчване на наградите "Еми" в САЩ. Поредицата за дистопично общество спечели 5 статуетки, сред които за най-добър драматичен сериал, за най-добра женска роля в драматичен сериал за участието на Елизабет Мос и за най-добра поддържаща роля за актрисата Ан Доуд.
5 награди грабна и "Big Little Lies", водещата от които бе за най-добър лимитиран сериал. Никол Кидман и Лаура Дърн също бяха отличени за участията си в него.
Фаворити за наградите бяха "На живо в събота вечер" и "Западен свят" с по 22 номинации. Престижните статуетки бяха връчени за 69-и път. За най-добра главна мъжка роля в комедиен сериал беше отличен Доналд Глоувър за "Atlanta". Приза за най-добра главна женска роля в комедиен сериал получи Джулия Луис-Драйфус за "Veep", който бе признат за най-добра комедия. Наградата "Най-добра главна мъжка роля в лимитиран сериал" взе Риз Ахмед за "The Night Of". "Най-добра главна мъжка роля в драматичен сериал" отиде при Стърлинг К. Браун за "This Is Us".
Няколко от най-гледаните продукции на годината не бяха отличени. Сред тях са "Westworld" и "Stranger Things". Големият победител в награждаването от миналата година "Игра на тронове" ще бъде оценен през 2018-а, защото епизодите му от последния сезон не са били излъчени в интервала, разглеждан от журито.



Актьорът в ролята на американския президент и със статуетката

Снимка БГНЕС и кадър от YouTube

Обществените поръчки над 5 млн. лв. под специален надзор

автор:Дума

visibility 250

/ брой: 79

Забраняват рекламата на хазарт в медиите

автор:Дума

visibility 262

/ брой: 79

Безплатни винетки за електромобилите на инвалидите

автор:Дума

visibility 314

/ брой: 79

Жилищните кредити с нови рекорди

автор:Дума

visibility 259

/ брой: 79

Северна Македония гласува за президент

автор:Дума

visibility 240

/ брой: 79

ЕП прие закон за защита на жените

автор:Дума

visibility 275

/ брой: 79

Хиляди деца в Румъния оставени на бабите

автор:Дума

visibility 268

/ брой: 79

Накратко

автор:Дума

visibility 204

/ брой: 79

Политически кукувици

автор:Александър Симов

visibility 296

/ брой: 79

Договорът с „Боташ“ е национално предателство

visibility 250

/ брой: 79

Как Йончева забрави "Ало, Банов"

автор:Дума

visibility 259

/ брой: 79

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ