Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

21 Септември 2018 | Петък
 
вход регистрирай се

Коментари

Барабар Петко...

Мая Йовановска

19. Септември 2017 , брой: 183   712   0Странни птици са родните управляващи от ГЕРБ. Поведението им е все след дъжд качулка. Или след разпореждане я от "началниците" от Брюксел, я колкото да покажат мускули, кретайки след мъжете, я колкото да не се кажe, че са съвсем без позиция. Резултати от подобно поведение по презумпция няма.
Преди повече от 2 години, когато начело на държавата пак бе правителство на Бойко Борисов, същият този премиер не се постара както трябва и което му е работа да защити реално интересите на българските производители, които пострадаха от руските санкции. Пред еврокомисаря по земеделието Фил Хоган, който ни дойде на крака, Борисов само смотолеви, че се "надяваме на помощ и разбиране от ЕК заради загубите, които търпим по отношение на млечните ни продукти, плодовете и зеленчуците". Не си направи труда да даде ни точни разчети за загубите, нито пък внесе конкретно искане за подпомагане на българските производители. И те получиха трохи, отронили се от трапезата на големите.
Две години по-късно новото правителство, замесено със същата мая, разиграва същия водевил. След скандала в Европа, който подеха в началото на 2017-а някои по-ербап бивши соц. държави за двойния стандарт при храните, и нашият земеделски министър Румен Порожанов се приши към техните искания. Даже обяви, че проверките за двойните стандарти били приоритет в работата му. От това обаче нищо не последва. Вчера омбудсманът Мая Манолова излезе с декларация до европейските институции, в която се иска да приемат законодателство срещу двойния стандарт при храните. Министърът тутакси каза, че след заявеното от председателя на ЕК Юнкер за равни права на всички потребители очаквал инициативата да прерасне в единен нормативен ангажимент на ЕК. Властта пак ще чака нещо от "началниците", без да участва поне с конкретно предложение.

 

 

 

Апис
Всички права запазени "ДУМА"