25 Април 2024четвъртък23:50 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Във Варна правят митинг за паметник на Вълчан войвода

/ брой: 184

автор:Дума

visibility 33

Мирен протестен митинг, в подкрепа на идеята за изграждане на паметник на легендарния български герой от XIX в. Вълчан войвода, ще се проведе днес от 10 ч. пред сградата на община Варна. Протестът е предизвикан от действията на отделни служители в администрацията, които се стремят да осуетят реализацията на тази благородна идея, заяви един от организаторите арх. Лъчезар Пеев.
В Комисията по естетизация на градската среда към общината беше одобрено мястото за изграждане на паметник на Вълчан войвода, след което решението трябваше да се гласува от Общинския съвет. Поради неясни обстоятелства докладът още не е влязъл в дневния ред, а на 10 юли инициаторите на идеята получават странно писмо от директорката на дирекция "Култура" към общината, че проектът се прекратява.
Инициативният комитет за изграждане на паметник на Вълчан войвода с председател писателят Васил Гинев е създаден на 3 март 2015 г. Целите на комитета са популяризиране на легендарния български герой чрез изграждането на паметници, паметни плочи, беседи.
 

Обществените поръчки над 5 млн. лв. под специален надзор

автор:Дума

visibility 306

/ брой: 79

Забраняват рекламата на хазарт в медиите

автор:Дума

visibility 333

/ брой: 79

Безплатни винетки за електромобилите на инвалидите

автор:Дума

visibility 384

/ брой: 79

Жилищните кредити с нови рекорди

автор:Дума

visibility 316

/ брой: 79

Северна Македония гласува за президент

автор:Дума

visibility 299

/ брой: 79

ЕП прие закон за защита на жените

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 79

Хиляди деца в Румъния оставени на бабите

автор:Дума

visibility 346

/ брой: 79

Накратко

автор:Дума

visibility 255

/ брой: 79

Политически кукувици

автор:Александър Симов

visibility 393

/ брой: 79

Договорът с „Боташ“ е национално предателство

visibility 324

/ брой: 79

Как Йончева забрави "Ало, Банов"

автор:Дума

visibility 339

/ брой: 79

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ