Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

23 Октомври 2017 | Понеделник
 
вход регистрирай се

Оръжие

На турските ВВС не им достигали пилоти

Дума

21. Септември 2017 , брой: 185   204   0Недостигът на пилоти в турските ВВС е достигнал критични нива, съобщи руският вестник "Комерсант", като се позова на информация на анализатора от медията "Ал Монитор" Метин Гурджан. След миналогодишния опит за преврат срещу президента Реджеп Ердоган от редовете на ВВС са били уволнени или са били арестувани 1725 военни пилоти, а броят на генералите във ВВС е бил намален наполовина - от 74 на 32 души.
За да реши проблема, Анкара е предприела няколко мерки. Минималният срок на военната служба на летците е увеличен до 18 години, правителството се е обърнало към НАТО с молба за изпращането на авиоинструктор, но тази молба не е била удовлетворена. Освен това е бил издаден и указ за връщане в строя на пилотите от запаса, и от гражданската авиация.
В статията се отбелязва, че през 2012 г. срокът на задължителната служба за турските военни пилоти е бил съкратен от 15 на 13 години и стотици офицери за били уволнени. Много от тях си намерили работа в гражданската авиация. Сега военните предлагат висока заплата и бонуси, за да върнат тези пилоти на служба. Освен това гражданските авиокомпании в Турция са били задължени да вземат на работа бивши военни пилоти само след като те са изпълнили ангажимента си към ВВС. Онези, които напуснат военна служба преди изтичането на минималния срок, ще бъдат лишени от пилотските си разрешителни.


Турската авиация е една от най-многобройните в НАТО.
На снимката - изтребители Ф-16

 

 

Оръжие

  • Приключиха изпитанията на най-новата модификация на руската БМП-3
    19. Октомври 2017 205
    58
    0

    Министерството на отбраната на Русия и концернът "Тракторни заводи" обявиха, че са завършили успешно изпитанията на последната модификация на известната бойна машина на пехотата БМП-3, съобщи руският портал "Новости ВПК". Тя носи името "Драгун" и има свръхмощен дизелов двигател с мощност над 800 к.с. На БПМ-3 "...


Апис
Всички права запазени "ДУМА"