29 Март 2024петък13:47 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Най-вкусните рецепти се търсят с конкурс

Парична награда в размер 10 000 лева очаква победителя в инициативата

/ брой: 185

автор:Альона Нейкова

visibility 2526

Кулинарно предизвикателство към всички българи отправят шеф Иван Манчев и шеф Таньо Шишков, които търсят най-вкусната домашна рецепта. Освен описанието на ястието, което трябва да носи емоцията от детството или скъпи спомени, необходимо е да се изпрати и свързаната с тази храна семейна история, любопитна легенда или вълнуващ разказ. Победителят ще получи парична награда от 10 000 лв., а продуктът му ще заеме почетно място в портфолиото на "Родна стряха". Рецептите трябва да са за български традиционни консервирани продукти (сладко, компот и др.) или сурово-сушени деликатеси от месо (колбас, пастърма и т.н.).
"Лютеницата на баба, луканката от село или туршията на комшията все повече започват да се превръщат в нарицателно за миналото. Спомняме си за традиционните продукти с носталгия по родния край или детството и днес с много любов се опитваме да ги приготвим и да предадем на нашите деца", разкри шеф Манчев. За прочутия кулинар, който не скри, че обича да похапва месо още от малък, "вкусният" спомен от детството му е свързан с домашен бабек. Лицето на "Кошмари в кухнята" емоционално призна, че не може да забрави и как преди повече от четвърт век е ял лютеница върху филия.
Домашен мармалад от шипки пък е асоциацията на шеф Шишков за любимо ястие още когато е бил хлапе. Топ готвачът е убеден, че най-традиционното българско ястие не е боб, а онази гозба, която сме хапвали като деца, продължаваща да ни изпълва с незабравими изживявания и да създава т.нар. ДНК на вкуса. "За нас ще е изключителна чест и професионално предизвикателство да се докоснем до семейната традиционна кухня и рецептите, които българите ще споделят, и сред тях да открием истинско съкровище", допълни шеф Шишков.
Условията за участие в кампанията "Съхрани родния вкус" ще бъдат публикувани на gotvi.lidl.bg на 25 септември, понеделник. Инициативата продължава до 22 октомври, а в края на годината ще бъде обявен победителят в конкурса.



Шеф Манчев и шеф Шишков лично ще изберат най-добрия кулинар в кампанията

Надниците у нас - най-ниски в ЕС

автор:Дума

visibility 202

/ брой: 60

Парното може да поевтинее символично от 1 юли

автор:Дума

visibility 191

/ брой: 60

32 лв. за килограм агнешко, цената още ще расте

автор:Дума

visibility 182

/ брой: 60

"Български пощи" ще изплаща пенсии още поне 5 години

автор:Дума

visibility 197

/ брой: 60

Над 780 милиона души гладуват

автор:Дума

visibility 168

/ брой: 60

100 тона пластмаса във водите на Дунав

автор:Дума

visibility 173

/ брой: 60

Правозащитници възмутени от САЩ

автор:Дума

visibility 174

/ брой: 60

Гърция най-бедна в ЕС след България

автор:Дума

visibility 196

/ брой: 60

Под прага на унижението

автор:Ина Михайлова

visibility 188

/ брой: 60

Бумеранг с еврото

visibility 182

/ брой: 60

Щети за милиарди

автор:Нора Стоичкова

visibility 196

/ брой: 60

Надвисна риск от конституционна криза

visibility 157

/ брой: 60

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ