19 Април 2024петък17:51 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Ученици биха с кол учител в Садово

/ брой: 185

автор:Дума

visibility 35

Преподавател по английски е бил нападнат и пребит от ученици с кол в Професионалната гимназия по селско стопанство в Садово. Младежите удряли учителя с дървен кол, мъжът отнесъл и няколко юмрука по главата.  По първоначална информация тримата ученици нямат криминални регистрации и са от ромски произход.
"Колегата е откаран в болница с хематом. Прегледан е и е пуснат за домашно лечение. Той е в добро състояние. Засега не е казал, че няма да се върне на работа", коментира директорът на гимназията Димитър Йорданов.
До инцидента се стигнало, след като тримата ученици започнали да отварят вратите на стаите от последния етаж по време на учебен час. Учителката по география влязла в спор с тях и потърсила помощта на зам.-директорката. През това време учителят по английски започнал да въдворява ред, с което вбесил момчетата.
 Учениците бяха оставени в ареста за 24 часа. "Този случай е симптоматичен за обществото и за агресията, която е сред подрастващите, особено към учителите. Едно от лицата е на 19 г., два пъти е повтарял учебни години. Лицето, което реално е извършило удара, е в 10 клас и е 17-годишен. Повдига се обвинение за причиняване на лека телесна повреда по хулигански подбуди", заяви главният секретар на МВР Младен Маринов.
Вчера прокуратурата в Асеновград обвини ученика, пребил учителя. 17-годишният А.Г. от 12 клас на професионалната гимназия е обвинен в хулиганство, извършено с особена дързост и цинизъм, и нанасяне на лека телесна повреда на учител. Задържан е за 72 ч., предстои прокуратурата да прецени дали да поиска задържането му под стража за постоянно. По-рано вчера говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова уточни, че е започнало бързо производство, което ще приключи в рамките на седем дни.




 

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 316

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 421

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 380

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 305

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 298

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 238

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 304

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 274

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 296

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ