Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

22 Октомври 2018 | Понеделник
 
вход регистрирай се

Коментари

Под юргана

Ина Михайлова

22. Септември 2017 , брой: 186   1915   0Водевилни времена настанаха. Едни чичковци и лелки, смазани от битово-сексуалните си проблеми, ни управляват като на сеир. Така де - на това е заприличала властта. Погледнете ги само в последните дни какви теми изпод семейния юрган взеха да вадят.
Първом Валери Симеонов изстена, че му липсвал диалог с премиера. Не си говорели хората, а и това с назначението на калинки - от Сандански в Добрич например, не можело да продължава. След туй Николина Ангелкова хрисимо обясни, че различия във властта няма. В никакъв случай! Те са просто едно голямо семейство, в което има обсъждания. Кога под завивките, кога под масата... Както дойде. Красимир Каракачанов обаче е доволен от целия панаир - можел да си говори с премиера както и когато поиска. За каквото и да е. Най-вече за големи сделки и за много пари. Каквито по плажовете вече няма.
И как да си преведем водевила, който ни разиграват? На единия дават, а на другия - не. Разделяй и владей? Ама много битово, бе, много неглиже я карат тая работа с коалицията и с властта. А отдолу какво ли бълбука? За народа - сеир, шоу да има. Народ - лапнишаран. А иначе лека-полека плетат. Нов Висш съдебен съвет, нов шеф на Българската банка за развитие, нови процедури за нови самолети, а между другото мълчат като риби за "Дунарит" и "Емко", за "Виктория" и... Пари въртят, пари... А пред нас каканижат като манекенки - я за Куелю, я за световния мир, я за драмата в семейните отношения.
И тъй като властта, както разбираме, е семейство, нека й кажем: Скъпи младоженци, мило семейство, по повод всички вълнуващи промени, които ви очакват тази и следващата година, не забравяйте, че най-важно е да има пламък отвътре. И нека след време този пламък ви напомня защо сте се избрали един друг. Димът вече го подушваме, скоро ще замирише. А пламъкът, дето изкуствено го раздухвате, ще ви подпали юргана.

 

 

 

Апис
Всички права запазени "ДУМА"