19 Април 2024петък14:42 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Жребият размина грандовете за купата

Левски гостува на Монтана, ЦСКА-Сф приема Ботев Вр, дербито е Лудогорец - Берое

/ брой: 189

автор:Владимир Николов

visibility 85

Жребият размина родните грандове в 1/8-финалите за Купата на България. Лидерът в Първа лига ЦСКА-Сф се падна да играе с водача във втория ешелон Ботев Вр. Според регламента обаче домакин е отборът, изтеглен пръв. Другият столичен гранд Левски ще спори с коравия Монтана, но гостува на финалиста за трофея от 2016 г. Мачовете са на 24, 25 и 26 октомври и победителите ще бъдат излъчени отново в един двубой, а чак 1/2-финалите са на разменено гостуване.
Носителят на трофея Ботев Пд ще гостува на амбициозния втородивизионен Царско село. Интрига ще има и в мача между неубедителните в изявите си Славия и Локо Пд, а дербито в тази фаза е в Разград между доминатора Лудогорец и Берое. Срещата ще е седмица преди домакинството на разградчани на Спортинг Брага от IV кръг на Лига Европа. Дни преди сблъсъка с португалците пък играчите на Димитър Димитров-Херо трябва да играят с Левски в дербито на XIV кръг на първенството, но точната програма още не е обявена от БФС. До втория кръг на надпреварата достигнаха 10 отбора от елита и 6 от Втора лига.
"Недейте така. Моите фенове ще ме намразят с леката ръка", пошегува се пък почетният президент на ЦСКА-Сф Димитър Пенев, след като отново донесе късмет при жребий за "червените". "Знаем добре Ботев Вр и от миналото, и сега също играят добре на този етап. ЦСКА трябва задължително да победи, да няма грешки. Успех желая на ЦСКА, но да бъде внимателен. Ботев Вр е побеждавал в миналото на "Герена" Левски, а и ЦСКА е побеждавал. Смятам, че треньорите ще погледнат сериозно. На този етап и двете състезания са важни - и купата, и първенството. Това са мачовете, в които трябва да се поддържа форма", отбеляза Пенев.
"Ако трябва да бъда честен, радостен съм от жребия. Можем само да спечелим от този мач. Надявам се, че дотогава теренът ще е готов и да открием стадиона с този мач. Шансовете са 50:50. Едно е да пътуваш до Разград за нищо, да те потрошат от бой и да загубиш пари, друго е да домакинстваш на Левски. Ще е празник за града, сега. Левски е с една-две идеи по-добър отбор, а ние сме с една идея по-слаби, но за нас ще е празник. Левски е сериозен съперник, доволен съм от жребия, ще им се наложи да ни разузнават, защото не ни познават. Три поредни победи записахме, взехме и нови футболисти, надявам се така и да продължим", каза спортният директор на Монтана доц. Михаил Мадански.
Жребият: Монтана - Левски, Лудогорец - Берое, ЦСКА-Сф - Ботев Вр, Царско село - Ботев Пд, Литекс - Локо Сф, Етър - Септември,  Дунав - Струмска слава, Славия - Локо Пд.



Почетният президент на ЦСКА-Сф Димитър Пенев се ръкува с председателя на СТК на БФС Неделчо Михайлов и с председателя на ПФЛ Стефан Капралов по време на жребия за II кръг за Купата на България


Снимка Спортал

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 205

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 327

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 248

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 203

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 203

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 174

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 210

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 220

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 204

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ