Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

19 Септември 2018 | Сряда
 
вход регистрирай се

Общество

Акцент

Престъпно нека остане навеки...

Лозан Такев

27. Септември 2017 , брой: 189   322   0
Снимка


Фалшива или не, новината отново тръгна. Наглите се завръщат. Отвличане, откуп, една след друга криминални новини. И декларации от управляващите за успешна сесия на парламента.
Цветан Цветанов е деликатен. Чака ни европредседателство. Минали са десет години от приемането ни в ЕС. Не бивало да охулваме управлението на "Борисов 3". Защото, казал е и преди, че може да има и "Борисов 4". Като нищо. Защото няма такава държава.
Всичко обаче ни е наред. Налице е стабилност. За ало измамниците няма отпуск. А минималните пенсии у нас са стабилно ниски.
Тези дни се сетих за Пеньо Пенев. Младите днес не знаят дори, че имаше такъв поет... "Не мечтая безсмъртие/ и пътища леки, а ватенка топла за зимния ден./ Безсмъртно нека остане навеки/ построеното тука от мен!" За днешните "нагли", завърнали се повсеместно в държавата (в остатъците от нея), стихът би звучал и така: "Престъпно нека остане навеки/ построеното тука от мен..."
Новите наглеци отвлякоха доста от нас - доверието, справедливостта, мечтите, надеждата, националното ни самочувствие. Убиха вярата, че наистина един ден и на нашата улица ще мине променената България, а престъпността ще остане само в спомените ни за прехода.
Наглите пак са тук. И пак внимаваме в думите им, в обещанията им, в изявленията им сутрин и вечер от телевизионните екрани. Защото, както предупреди и Цветанов, не виждаме успехите, не виждаме как правителството иска да превърне културата в стратегически ресурс, подминаваме кохезионните успехи, не виждаме работещата алтернатива, която ни предлага ПП ГЕРБ. Той нямало да се умори да повтаря тези истини, защото това е верният, европейският път на България.
Млъквам в очакване. Наглите у нас не си поплюват.

 

 

Апис
Всички права запазени "ДУМА"