25 Април 2024четвъртък11:22 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Кратки новини

/ брой: 190

автор:Дума

visibility 29

Груевски остава без паспорт
Лидерът на ВМРО-ДПМНЕ Никола Груевски остава без паспорт - Основният съд в Скопие отхвърли искането на бившия македонски премиер да му бъде върнат документът. На Груевски е наложена и забрана за издаване на нов документ, с който би могъл да напусне пределите на страната. Адвокатите му разполагат с тридневен срок, за да обжалват решението на съда.

Осъдиха капитан Драган на 15 г.
Окръжният съд в Сплит осъди Драган Василкович, повече известен като капитан Драган, за военни престъпления, извършени по време на войните в бивша Югославия. По време на процеса, който продължи повече от година, са били разпитани над 60 свидетели и е бил предоставен доказателствен материал в обем от 40 000 страници.

Турция се готви за бой в Идлиб

Терористичната групировка "Хайят Тахрир аш-Шам" се подготвя за боеве в северната част на сирийската провинция Идлиб, за да отрази нападение от страна на турските въоръжени сили. Това твърди сирийски военен източник. В районите на предполагаемото нападение вече се подготвят позиции, минира се местността, стяга се техниката и се подготвя живата сила.

Влак се блъсна в танк
Влак се сблъска с танк в Швеция. Инцидентът е станал на старо място за преминаване през жп линията, което е излязло от употреба. Информацията е потвърдена от говорители на армията. Трима души от екипажа на военната машина са ранени, един от пътниците е с леки наранявания. Подробности около инцидента не са представени. Медиите напомнят, че в момента в района се провеждат военните учения "Аврора 17".

 

Изграждането на осем заграждения по границата с Мексико започна в американския град Сан Диего. Построяването на стена по границата с Мексико беше едно от ключовите предизборни обещания на президента Доналд Тръмп. Четири бетонни заграждения и още толкова от друг материал ще бъдат издигнати на височина от 5 до 9 метра на границата на САЩ с Мексико. Те трябва да бъдат готови в рамките на един месец. Загражденията са пробни



Шест ракети паднаха в близост до международното летище в Кабул, малко след като американският министър на отбраната Джеймс Матис и генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг пристигнаха в афганистанската столица, за да разговарят за ръководената от НАТО мисия в Афганистан

БГНЕС


Големи експлозии и пожар в складове за военни боеприпаси в централната част на Украйна са накарали властите да евакуират над 30 хил. души и да затворят въздушното пространство над района. Взривовете са станали във военна базаь близо до Килинивка във Виницка област, на 270 км западно от Киев. Двама души са пострадали
БГНЕС

Ако промените минат, ще има помощи за фермерите

автор:Дума

visibility 696

/ брой: 78

АЯР даде постфактум лиценз за горивото на "Уестингхаус"

автор:Дума

visibility 727

/ брой: 78

Евтиният роуминг остава поне до 2032 г.

автор:Дума

visibility 678

/ брой: 78

ЕП узакони правото на ремонт след края на гаранцията

автор:Дума

visibility 699

/ брой: 78

Снимка на деня - 25.04.2024 г.

автор:Дума

visibility 1

/ брой: 79

Великобритания гони бежанците в Руанда

автор:Дума

visibility 666

/ брой: 78

200 мощни земетресения в Тайван за 12 часа

автор:Дума

visibility 862

/ брой: 78

Учителите в Белгия искат по-голям бюджет

автор:Дума

visibility 625

/ брой: 78

Марионетка на задкулисието

автор:Александър Симов

visibility 797

/ брой: 78

Новите реалности

visibility 681

/ брой: 78

За БСП честно и откровено

visibility 793

/ брой: 78

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ