26 Април 2024петък07:31 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

За едни пари

/ брой: 190

автор:Павлета Давидова

visibility 974

Ех, тия гербаджии, много предсказуеми се оказаха. Защо ли всеки път, когато има някаква драма в редиците им, все за едни пари става въпрос? Поредният пример е в Хасково.
Добър или лош, Добри Беливанов е посочен, подкрепен, избран и подкрепян от ГЕРБ. Едва ли чак толкова се е променил, полудял или еманципирал, че така рязко доскорошните му поддръжници да го низвергнат. Ако приемем, че е слаб градоначалник, защо ГЕРБ не изреваха по-рано, че не се справя? Те слепи ли са или просто им беше удобен досега?
Какво се случи, та изведнъж гербаджиите се разграничиха от другарчето си? ГЕРБ признават, че разривът настъпил след отмяната на конкурси за сладки общински длъжности. Бърз поглед на ситуацията показва, че без постове са останали куп приятели, роднини и близки на конкретен депутат. Въпросният пък жали за двама зам.-кметове, подали оставка. Според него точно те били същността на управлението, източникът на всички хубавини, случили се на Хасково през последните 2 години. Чудесата за града се изразяват в... саниране. Каква изненада! Ако не е саниране, ще е асфалт, ако не е асфалт, може да са суджуци - за замезване.
И целият ГЕРБ скочи да плюе един кмет. Да се чудиш дали сам Добри Беливанов управлява, или има и Общински съвет, администрация, екипи... На ГЕРБ им е навик да унифицират добро и зло - в случая наш Делян Добрев е слънце, Добри Беливанов е злото. А е зло, само защото пак мирише на пари. Или поне така изглежда.
Хасковският цирк избива на смях някои опозиционери. Цялата картинка обаче ще стане за плач след време, когато цветният стиропор по панелките започне да пада... Дотогава само ще наблюдаваме как разни интереси се преплитат в спор за неусвоени държавни пари.

Обществените поръчки над 5 млн. лв. под специален надзор

автор:Дума

visibility 306

/ брой: 79

Забраняват рекламата на хазарт в медиите

автор:Дума

visibility 333

/ брой: 79

Безплатни винетки за електромобилите на инвалидите

автор:Дума

visibility 384

/ брой: 79

Жилищните кредити с нови рекорди

автор:Дума

visibility 316

/ брой: 79

Северна Македония гласува за президент

автор:Дума

visibility 299

/ брой: 79

ЕП прие закон за защита на жените

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 79

Хиляди деца в Румъния оставени на бабите

автор:Дума

visibility 346

/ брой: 79

Накратко

автор:Дума

visibility 255

/ брой: 79

Политически кукувици

автор:Александър Симов

visibility 393

/ брой: 79

Договорът с „Боташ“ е национално предателство

visibility 324

/ брой: 79

Как Йончева забрави "Ало, Банов"

автор:Дума

visibility 339

/ брой: 79

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ