29 Март 2024петък09:34 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Де го чукаш...

/ брой: 190

автор:Ева Костова

visibility 1288

От КНСБ правилно отбелязаха вчера, че голямата тема сега на правителство, бизнес и синдикати е да обсъдят мерки за бъдещето на работната сила у нас, задържането й и връщането на българите от чужбина. Кабинетът одма обяви и първата "мярка". На принципа де го чукаш - де се пука. Та, мярката гласи: ограничава се административната тежест за работодателите при наемане на работна ръка от държави извън ЕС. Така правителството пак погали, като папите Бойко Борисов, по главата бизнеса, а нашите работещи кучета ги яли. И още утре, бъдете сигурни, управляващите от ГЕРБ ще се тупат в гърдите как по тяхно време България е станала  по-конкурентоспособна. А някъде по терминалите на летището ще помаха поредната група "изгнаници клети".
Междувременно работодателите пак насочиха джепането към т.нар. клас на работещите. Застанаха на барикадата не да бранят, а да нападат. Със снежнобели ризи и развят перчем (е, който го има и не е гелосан!). А нали уж премиерът удари по масата и се зарече, че класът няма да се пипа. Вицепремиерът му пък се отрече от идеята и посипа главата си с пепел даже. После и двамата се изнизаха като мокра връв. Синдикатите, които са от другата страна на барикадата с белоризците, продължават с опитите да запазят това право на по-дълго работилите и натрупали стаж хора заради лоялността към фирмата и приемствеността в дадената област.   
Антагонизъм между поколенията винаги ще има, но да бръкнеш в джоба на едни, за да дадеш на друг, намирисва на ограбване. А колко по-просто може да стане, ако на по-старите работници оставиш допълнителните пари, а на по-младите дадеш повече, за да ги стимулираш в работата. Старите, в името на общия климат, могат и да са полезни за новопостъпилите със своя опит и професионализъм. Нали все още си говорят на български...

Без паспортна проверка за пътуващи от и за шенгенски държави

автор:Дума

visibility 476

/ брой: 59

Светофарите с различни сигнали за посоките

автор:Дума

visibility 490

/ брой: 59

Върнаха 48 млн. лв. от аванса за правителствения комплекс

автор:Дума

visibility 450

/ брой: 59

Протест в Унгария срещу корупцията

автор:Дума

visibility 531

/ брой: 59

Педро Санчес против независимост на Каталуня

автор:Дума

visibility 452

/ брой: 59

Израел ликвидирал командир №3 на Хамас

автор:Дума

visibility 450

/ брой: 59

Накратко

автор:Дума

visibility 405

/ брой: 59

Рецепта за катастрофа

автор:Дума

visibility 576

/ брой: 59

Пътят надолу*

автор:Валерия Велева

visibility 515

/ брой: 59

Цялата соросоидна сган - вън!

visibility 523

/ брой: 59

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ