Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

22 Септември 2018 | Събота
 
вход регистрирай се

Коментари

Де го чукаш...

Ева Костова

28. Септември 2017 , брой: 190   628   0От КНСБ правилно отбелязаха вчера, че голямата тема сега на правителство, бизнес и синдикати е да обсъдят мерки за бъдещето на работната сила у нас, задържането й и връщането на българите от чужбина. Кабинетът одма обяви и първата "мярка". На принципа де го чукаш - де се пука. Та, мярката гласи: ограничава се административната тежест за работодателите при наемане на работна ръка от държави извън ЕС. Така правителството пак погали, като папите Бойко Борисов, по главата бизнеса, а нашите работещи кучета ги яли. И още утре, бъдете сигурни, управляващите от ГЕРБ ще се тупат в гърдите как по тяхно време България е станала  по-конкурентоспособна. А някъде по терминалите на летището ще помаха поредната група "изгнаници клети".
Междувременно работодателите пак насочиха джепането към т.нар. клас на работещите. Застанаха на барикадата не да бранят, а да нападат. Със снежнобели ризи и развят перчем (е, който го има и не е гелосан!). А нали уж премиерът удари по масата и се зарече, че класът няма да се пипа. Вицепремиерът му пък се отрече от идеята и посипа главата си с пепел даже. После и двамата се изнизаха като мокра връв. Синдикатите, които са от другата страна на барикадата с белоризците, продължават с опитите да запазят това право на по-дълго работилите и натрупали стаж хора заради лоялността към фирмата и приемствеността в дадената област.   
Антагонизъм между поколенията винаги ще има, но да бръкнеш в джоба на едни, за да дадеш на друг, намирисва на ограбване. А колко по-просто може да стане, ако на по-старите работници оставиш допълнителните пари, а на по-младите дадеш повече, за да ги стимулираш в работата. Старите, в името на общия климат, могат и да са полезни за новопостъпилите със своя опит и професионализъм. Нали все още си говорят на български...

 

 

Апис
Всички права запазени "ДУМА"