16 Април 2024вторник17:36 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Пирински към ЕК: Конкретизирайте изискванията за резултатен бюджет!

автор:Дума

visibility 988

На заседание на Комисията по бюджетен контрол председателят на Европейската сметна палата (ЕСП) Клаус-Хайнер Лене, в присъствието на комисаря Гюнтер Йотингер, представи годишния доклад по изпълнението на бюджета на ЕС за 2016 г. През 2017 г. ЕСП отбелязва четиридесет години от своята дейност, като за първи път от 1994 г. заключението на палатата за изпълнението на бюджета на ЕС е "под резерва", а не "негативно", което отразява тенденция към все по-успешно спазване на правилата за упражняване на бюджетните разходи.
В изказването си евродепутатът социалист Георги Пирински подчерта важността на тази констатация на ЕСП като свидетелство за нараснала бюджетна дисциплина при разходване на ресурсите на ЕС. Същевременно Пирински се обърна към Европейската комисия с искането тя да отчете конкретните препоръки на ЕСП за значително опростяване и конкретизиране на изискванията и показателите, по които се програмират разходите и се оценяват крайните резултати от тяхното реализиране. Тези препоръки трябва да залегнат в основата на по-нататъшната работа на ЕК по разработване на Многогодишната финансова рамка за периода след 2020 г., която тя предстои да представи през май 2018 г. по време на българското председателство на ЕС, както и при определянето на основните параметри на кохезионната политика и изискванията към оперативните програми за следващия период.

Билетът за влак поскъпва с 20% от 7 май

автор:Дума

visibility 283

/ брой: 72

Тецовете в Източномаришкия басейн минават на газ

автор:Дума

visibility 300

/ брой: 72

Инфлацията леко се забавя, но храните поскъпват

автор:Дума

visibility 270

/ брой: 72

Заплаха за поливния сезон в Пловдивско

автор:Дума

visibility 268

/ брой: 72

Разногласия в Тел Авив за отговора срещу Иран

автор:Дума

visibility 307

/ брой: 72

В Гърция забраниха паленето на огън

автор:Дума

visibility 266

/ брой: 72

Кипър спира да дава убежище на сирийци

автор:Дума

visibility 268

/ брой: 72

Накратко

автор:Дума

visibility 260

/ брой: 72

Широко затворени очи

автор:Мая Йовановска

visibility 282

/ брой: 72

"Наивният" Иран

автор:Юри Михалков

visibility 280

/ брой: 72

Ще изпратим ли на изборите отново бандити във властта?

visibility 271

/ брой: 72

За нов икономически модел в ЕС, базиран на знанието

автор:Дума

visibility 255

/ брой: 72

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ