23 Април 2024вторник19:19 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Кратки новини

/ брой: 191

автор:Дума

visibility 17

КОР

Китай спира бизнеса с КНДР
Китай нареди севернокорейските компании в страната да затворят до януари, прилагайки санкциите на ООН. Забраната важи дори и за фирмите с китайско участие. Съобщението идва дни, след като Китай потвърди, че ще приложи друга основна част от санкциите: ограничение на износа на рафинирани петролни продукти за Северна Корея от 1 октомври.


Евакуираха цял остров заради вулкан
Островната държава Вануату разпореди задължителната евакуация на цял свой прилежащ остров заради огромен вулкан, който през уикенда се събуди и сега заплашва със сериозно изригване. Това означава, че всичките 11 000 души на остров Амбае - в северната част на тихоокеанския архипелаг - трябва да го напуснат най-късно 6 октомври, което не се бе случвало досега.


Лидер на кримските татари получи 2 години затвор
Съд в Крим осъди активиста на кримските татари Илми Умеров на две години затвор за „сепаратизъм”. Умеров, който страда от болестта на Паркинсон и от диабет, ще излежи наказанието си в наказателна колония – затвор с по-лек режим. 60-годишният активист е един от най-изявените лидери на кримските татари и дразнеше Москва с неприемането на анексирането на Крим през 2014.


Багдад ще съди организаторите на кюрдския референдум
Парламентът на Ирак одобри съдебно преследване на лицата, които са организирали провеждането на референдума за независимост на Иракски Кюрдистан. Сред лицата, срещу които ще бъдат заведени наказателни дела, е и лидерът на Иракски Кюрдистан Масуд Барзани. В прието от парламента решение се посочва, че чиновниците, които не са участвали в плебисцита, остават на постовете си и заплатата им се запазва.


Работник почиства монумента на Владимир Илич Ленин в Санкт Петербург. Русия се подготвя за отбелязването на 100-годишнината от Октомврийската революция от 1917 г.
БГНЕС


Руският президент Владимир Путин се срещна с президента на Гвинея Алфа Конде в резиденцията си в Москва. По-късно Путин отлетя за Турция, където трябваше да се проведе официална вечеря с турския му колега Реджеп Ердоган. Това бе 7-а тяхна среща през годината
БГНЕС
 



Поредни сблъсъци между палестинци и израелски военни избухнаха в района на западния бряг на река Йордан. Повод стана протест на палестинците, че Израел отнема палестинска земя в село Атуф. Поне пет протестиращи са ранени, а двама са арестувани

БГНЕС

Великденската трапеза поскъпва

автор:Дума

visibility 319

/ брой: 77

Рязкото застудяване удари реколтата от череши

автор:Дума

visibility 348

/ брой: 77

Когато ни свърши руския петрол, бензинът поскъпва

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 77

България в еврозоната - по-реалистично е през 2026 г.

автор:Дума

visibility 294

/ брой: 77

Извращения

автор:Александър Симов

visibility 333

/ брой: 77

Диверсификация

автор:Мая Йовановска

visibility 310

/ брой: 77

За 10-те постижения след Десети

visibility 303

/ брой: 77

НА ВТОРО ЧЕТЕНЕ И ГЛЕДАНЕ

автор:Лозан Такев

visibility 332

/ брой: 77

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ