26 Април 2024петък00:05 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Лондон плаши със санкции "Райънеър"

Според британските власти авиокомпанията не предоставя достоверна информация на клиентите си за техните права

/ брой: 191

автор:Дума

visibility 14

Управлението за гражданска авиация на Великобритания (Civil Aviation Authority - CAA)заплаши със санкции ирландския нискотарифен авиопревозвач "Райънеър" заради това, че не е предоставил на клиентите си достоверна информация за техните права, след като обяви отмяна на редица полети през зимния период. Това съобщи ръководителят на CAA Ендрю Хейнс.
Ден по-рано "Райънеър" анулира 18 000 полета през предстоящия зимен сезон - действие, което засяга интересите на около 400 000 пасажери. Компанията аргументира решението с намаляване на авиопарка на 25 самолета през зимата. "Райънеър" предлага на пътниците два варианта за компенсация - нови варианти за полетите или връщане на парите. По-рано "Райънеър" анулира неочаквано 2100 полета между средата на септември и края на октомври. Тази мярка засегна 315 000 нейни клиенти.
Ръководителят на Управлението за гражданска авиация на Великобритания посочи, че новата информация, оповестена от "Райънеър", отново не пояснява правата на пътниците. "Има ясни закони, които имат за цел да окажат помощ на пътниците в случай на отмяна на полети и помагат да се намали както разочарованието им, така и неудобствата, свързани с обстоятелства, които не зависят от тях", посочи Ендрю Хейнс. Управлението е изпратило до "Райънеър" писмо с молба за среща с ръководството за консултации, които ще продължат най-малко една седмица. Тези консултации могат да доведат до завеждане на съдебен иск за необезпечаване на защитата правата на потребителите.
Засегнатите пътници, които са били информирани по имейл, имат право на пълна компенсация или преместване на друг полет, както и ваучер в размер на до 80 евро като извинение за неудобството. Пасажери обаче сигнализират, че има проблеми със сайта на компанията, чатът с нейни служители не работи и никой не отговаря на телефоните.
Ирландският новинарски портал "Фора" обяснява проблемите на "Райънеър" с масов отлив на персонал, най-вече в "Норвийджън еър". От началото на годината са напуснали 140 пилоти, работещи за ирландския нискотарифен превозвач, посочва "Фора".
"Райънеър" е най-голямата нискобюджетна авиокомпания в Европа. Тя обслужва над 1100 дестинации между 160 летища в 27 европейски страни и Мароко.
Действията на "Райънеър" засягат и полети от София. Маршрутите, по които авиокомпанията няма да изпълнява полети, са от София до Кастелон, Меминген, Пиза, Стокхолм и Венеция. По дестинацията Брюксел-София ще има намаляване на полетите.

Обществените поръчки над 5 млн. лв. под специален надзор

автор:Дума

visibility 306

/ брой: 79

Забраняват рекламата на хазарт в медиите

автор:Дума

visibility 333

/ брой: 79

Безплатни винетки за електромобилите на инвалидите

автор:Дума

visibility 384

/ брой: 79

Жилищните кредити с нови рекорди

автор:Дума

visibility 316

/ брой: 79

Северна Македония гласува за президент

автор:Дума

visibility 299

/ брой: 79

ЕП прие закон за защита на жените

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 79

Хиляди деца в Румъния оставени на бабите

автор:Дума

visibility 346

/ брой: 79

Накратко

автор:Дума

visibility 255

/ брой: 79

Политически кукувици

автор:Александър Симов

visibility 393

/ брой: 79

Договорът с „Боташ“ е национално предателство

visibility 324

/ брой: 79

Как Йончева забрави "Ало, Банов"

автор:Дума

visibility 339

/ брой: 79

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ