25 Април 2024четвъртък09:04 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Цветанов призна, че гласят Антон Тодоров за шеф на Комисията по досиетата

/ брой: 191

автор:Павлета Давидова

visibility 62

ГЕРБ ще застане зад бъдеща кандидатура на Антон Тодоров за председател на Комисията по досиетата, призна вчера Цветан Цветанов по повод новината, която единствено ДУМА съобщи, че гербаджийският депутат ще бъде предложен за поста. Смятам, че ако неговата кандидатура бъде разгледана и одобрена, това ще бъде от полза за комисията, заяви Цветанов.
Зам.-председателят на ГЕРБ определи предложението на БСП за закриване на Комисията по досиетата като несериозно, защото тя била в международна мрежа със сходни комисии в ЕС. Социалистите обаче предлагат именно новият институт за национална памет да поддържа тази дейност. "Знам, че ще има мероприятие, което ще бъде проведено в края на ноември в Румъния. Догодина България трябва да бъде домакин на такъв международен форум. Предложението за закриване на комисията е повече спекулативно, отколкото реално", заинати се той. Гербаджията призна, че структурата ще трябва да мине към друга форма, но все още имало работа, която да бъде свършена. "С решение на 43 НС в някои от случаите се разшириха възможностите да се проверяват повече лица. Това означава, че има повече работа", продължи да философства той.
В парламента Антон Тодоров отказа да коментира темата. Тръпнете ли, злорадстваше той пред журналистите в кулоарите. Ден по-рано депутатът призна, че оглавяването на звеното му било детска мечта. В социалните медии дори се похвали, че вече е взел решение да напусне парламента. "Кратко и ясно" е вчерашният му коментар към линк в социалните мрежи с новината, че Цветанов подкрепя кандидатурата му.
Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ смята, че Комисията по досиетата трябва да продължи дейността си. Той намекна, че ще има и други номинации за поста освен тази на Тодоров. Всяка партия носи отговорност за своите предложения, заяви той.


"Бойко, Росен, Цецо, Лиляна, Цветелина, Аню... Четири години те управляваха България и я повлякоха към дъното. Говореха за морал, а самите тънеха в пороци и корупция. Работеха и живееха като "шайка" - персони, обединени от престъпна цел" - с този текст Тодоров анонсира книгата си "Шайка" във времената, преди да пристане на ГЕРБ. За същия човек вчера един от героите на творбата, Цветан Цветанов, заяви уверено: Антон Тодоров има необходимата експертиза, той е добър анализатор.

Ако промените минат, ще има помощи за фермерите

автор:Дума

visibility 659

/ брой: 78

АЯР даде постфактум лиценз за горивото на "Уестингхаус"

автор:Дума

visibility 688

/ брой: 78

Евтиният роуминг остава поне до 2032 г.

автор:Дума

visibility 648

/ брой: 78

ЕП узакони правото на ремонт след края на гаранцията

автор:Дума

visibility 654

/ брой: 78

Великобритания гони бежанците в Руанда

автор:Дума

visibility 616

/ брой: 78

200 мощни земетресения в Тайван за 12 часа

автор:Дума

visibility 819

/ брой: 78

Учителите в Белгия искат по-голям бюджет

автор:Дума

visibility 589

/ брой: 78

Китай насърчава ядрената енергетика

автор:Дума

visibility 547

/ брой: 78

Марионетка на задкулисието

автор:Александър Симов

visibility 745

/ брой: 78

Новите реалности

visibility 638

/ брой: 78

За БСП честно и откровено

visibility 747

/ брой: 78

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ