Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

24 Октомври 2017 | Вторник
 
вход регистрирай се

България

Медии

Би Би Си пуска радио- и интернет емисии на корейски

Павлета Давидова

29. Септември 2017 , брой: 191   72   0Би Би Си започна радиопредавания и онлайн информационна емисия на корейски език, по-голямата част от чието съдържание ще е достъпно за севернокорейците, съобщава АФП. Новите програми, които ще се излъчват на къси вълни по 3 часа дневно и един час на средни вълни, ще се подготвят от екип, базиран в Сеул, Лондон и Вашингтон.
Корейската служба на Би Би Си ще се опре на дългогодишната си репутация за безпристрастност, която Световната служба на Би Би Си е придобила, заяви Франческа Ънсуърт, директорка на Световната служба на Би Би Си. Според нея дори и да има заглушаване от страна на властите, повечето от новите програми ще достигат до Северна Корея.
Тази година Би Би Си се сдоби с 12 нови предавания благодарение на отпуснатите от държавния бюджет 291 млн. паунда. Медията излъчва дори на панджабски, йорубски или пиджин. Би Би Си се надява до 2020 г. да достигне аудитория от 500 млн. души.

 

 

България

 • Властта залага за догодина поемането на до 1 млрд. лв. вътрешен държавен дълг
  24. Октомври 2017 208
  163
  0

  Правителство на ГЕРБ ще продължи да взема нови заеми. Това стана ясно вчера от проектобюджета за догодина и от актуализираната тригодишна прогноза до 2020 г., които Министерството на финансите скоростно публикува, докато "БСП за България" оповестяваше параметрите на своя алтернативен бюджет.
  Властта планира през 2018 г. да поеме нов...


Апис
Всички права запазени "ДУМА"