25 Април 2024четвъртък05:16 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Севлиево се превръща в столица на тиквата

Туристи от цял свят се събират на 12-15 октомври за празника на града с хилядолетна история

/ брой: 192

автор:Дума

visibility 1075

В столица на тиквата ще се превърне Севлиево от 12 до 15 октомври. Празникът се организира за 13-и път. Събитието ще протече под мотото "Фиеста по тиквено време" и освен традиционни изяви включва много нови инициативи, създаващи настроение и разнообразни емоции.
В Архитектурно-възрожденския комплекс "Дандолови къщи" малчуганите ще могат да творят в атмосфера на смях и добро настроение. Забавното ателие "Тиквени цветни фантазии" ще подготвят специално за празника от екипа на Историческия музей в града.
На причудливи тикви, приложни творби и рисунки ще се насладят ценители по време на изложбите "Тиквени фантазии" и "Тиква най-най-...", които ще бъдат експонирани във фоайето на Община Севлиево. А спектакълът "Приказка за тиквата", подготвен от преподаватели и възпитаници на детските заведения, и този път ще покаже колко гостоприемни и талантливи са жителите на града.
За първи път ще се проведе танцова фиеста, в която гост-изпълнители ще представят специфични ритмични движения от Америка, Бразилия, България, Еквадор, Индия, Испания, Карибите, Китай, Колумбия, Перу, Русия и Япония.
Севлиево чества Деня на града на 14 октомври, като тогава програмата ще започне с празнична света литургия по повод Петковден в църковните храмове. На площад "Свобода" тържествено ще се издигне знамето, а малко по-късно ще бъдат връчени почетните отличия на заслужилите жители.
След церемонията събитието ще продължи под мотото "В един град, в един ден, всичко ще бъде танц". На специално обособени сцени и арт ателиета по фламенко, индийски и латино танци, зумба, въздушна йога, китайски занаяти, въртене на пой и др. желаещите ще научат тънкостите на екзотичните ритми.
Фиестата ще продължи с традиционно улично шествие с водещ Ненчо Балабанов. Вечерта на пл. "Свобода" Калин Вельов, Весела Морова и "Амазония денс проджект" ще пренесат бразилската екзотика в Севлиево. Програмата ще продължи с концерт на "Конкурент" и "Вакали".
По време на празничните дни ще се проведе благотворителна инициатива в подкрепа на деца и младежи в неравностойно положение. Билетите за томболата са на стойност 1 лв. и ще могат да се купят на 14 октомври от обособен кът в центъра на града, а печелившите ще бъдат изтеглени още същата вечер. Всички събрани средства ще отидат за закупуване на храна, дрехи и обувки на нуждаещите се деца и младежи.
Финал на празничния 14 октомври ще сложи атрактивно фойерверк шоу. Фиестата продължава на следващия ден с "Тиквено парти". Шеф Андре Токев ще награди участниците в кулинарната изложба и ще зарадва публиката с професионалното си представяне. Гостите ще имат възможност да опитат от тиквеника-рекордьор, приготвен от севлиевските ресторантьори. За доброто настроение на публиката ще се погрижат съставите при Детски комплекс - Севлиево, детски фолклорен ансамбъл "Развитие", вокална група "Децата на Севлиево" и "Up stream voices". Във веселата част на есенния панаир ще се включат Крисия Тодорова, Радостина Паньова, Глория и Иван Дяков.

Ако промените минат, ще има помощи за фермерите

автор:Дума

visibility 354

/ брой: 78

АЯР даде постфактум лиценз за горивото на "Уестингхаус"

автор:Дума

visibility 374

/ брой: 78

Евтиният роуминг остава поне до 2032 г.

автор:Дума

visibility 370

/ брой: 78

ЕП узакони правото на ремонт след края на гаранцията

автор:Дума

visibility 362

/ брой: 78

Великобритания гони бежанците в Руанда

автор:Дума

visibility 297

/ брой: 78

200 мощни земетресения в Тайван за 12 часа

автор:Дума

visibility 480

/ брой: 78

Учителите в Белгия искат по-голям бюджет

автор:Дума

visibility 318

/ брой: 78

Китай насърчава ядрената енергетика

автор:Дума

visibility 285

/ брой: 78

Марионетка на задкулисието

автор:Александър Симов

visibility 388

/ брой: 78

Новите реалности

visibility 291

/ брой: 78

За БСП честно и откровено

visibility 403

/ брой: 78

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ