Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

24 Септември 2018 | Понеделник
 
вход регистрирай се

България

Корнелия Нинова призова трънчани да преборят модела ГЕРБ

Божидар Страхилов е офицер на честта, цял живот е служил на отечеството, а не поредната спусната "калинка", заяви лидерът на БСП

Юлия Кулинска

2. Октомври 2017 , брой: 192   274   0"Не се страхувайте, борете се заедно с нас срещу модела ГЕРБ в общините. Вижте как скочиха хората срещу "Суджукгейт", как надигнаха глас срещу шуробаджанащината в Хасково. ГЕРБ се разпадат и в Ботевград. Структурите им се самоизяждат помежду си за власт и пари." Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова, която дойде в Трън, за да участва в митинг-концерт в подкрепа на кандидата за кмет на общината Божидар Страхилов, издигнат от ИК "Заедно за доброто на Трънско" и подкрепен от БСП. Заедно с нея на трибуната застанаха депутатите от "БСП за България" Станислав Владимиров и инж. Любомир Бонев, членът на ИБ на левицата ген. Бриго Аспарухов, областният лидер на БСП в Перник Валентин Петков, председателят на ИК Ташко Минков.
"Подкрепете Божидар Страхилов! Той е офицер на честта, който цял живот е служил само на отечеството ни, а не поредната спусната "калинка". Страхилов никога не е участвал в политически игри, договорки и задкулисие. Той е почтен и земен. Във вашите ръце е промяната на Трън", обърна се към присъстващите Нинова.
"ГЕРБ нямат морално право да претендират за прозрачно и честно управление. Нека заедно да направим промяната на този модел в Трън. Ние сме тук, за да ви покажем, че и малките общини, и всяко село е важно", отбеляза Нинова. Тя припомни, че ГЕРБ са приели отново на първо четене закона за вечните концесии. "Техен кмет би изпълнил волята на централната власт за концесия на мината в Трън, но този на левицата не би позволил това. ГЕРБ твърдят, че приватизацията е свършила, но вечните концесии са тяхната нова приватизация. Вече не на предприятия, а на националните богатства", обясни лидерът на БСП. Нинова предупреди, че ако в Трън отново бъде избран кмет на ГЕРБ, той ще изпълни нареждането за влизане във ВиК асоциацията, което ще доведе до увеличаване на цената на водата. Тя подчерта, че БСП не би допуснала повишаването при ниските доходи на хората.
По-късно тя обяви, че БСП пуска три жалби до компетентните органи за вота в Трън. "Кметски наместници, назначени от ГЕРБ, отказват да приемат искане за гласуване по настоящ адрес или не издават входящи номера. Кандидатът на ГЕРБ ползва администрацията на общината и кметските наместници в работно време за изборна кампания. Имаме информация и за купуване на гласове. Очевидно машината за натиск и манипулации на изборите отново заработи. Ще срещне нашия сериозен отпор и волята на хората в общината за честен и обективен вот. Всеки ден до изборите с нашите депутати и активисти ще бъдем във всяко село на общината и ще следим за нарушения", предупреди Нинова.
Преди митинга тя се разходи из централната улица на Трън и посети пазара. Трънчани я обсипаха с цветя и прегръдки и й благодариха за това, което БСП прави в НС в защита на обикновените хора. Те се оплакаха от беднотията, от липсата на работа и перспектива, от това, че децата им са напуснали родните домове и повечето от тях са в чужбина. Нинова получи за спомен съд от уникалната бусинска керамика и речник на регионалния говор "Трънските думи" от Асен Младенов.
Време е за промяна в управлението на Трън, заяви Божидар Страхилов. За десетгодишното си управление ГЕРБ закриха болницата, строителния техникум, единственото работещо предприятие в общината за производство на минерална вода в с.Банкя, припомни Страхилов. Той обеща да осигури още една линейка в спешната помощ, да работи за развит бизнес и туризъм, за намаляване на безработицата, за подобряване на инфраструктурата, за развитието на туризма. Ще се грижа за сигурността и спокойствието ви и всички текущи проблеми ще решаваме заедно, поясни кандидатът за кмет. "Промяната е възможна. Разчитам единствено на вашия разум, достойнство и твърд трънски характер. Обединете се и го направете така, както го направихте на референдума срещу мината. Заедно за доброто на Трънско. Не пропускайте този шанс!", призова съгражданите си Страхилов.

Снимка Емилия Костадинова

Божидар Страхилов никога не е участвал в политически игри, договорки и задкулисие. Той е почтен и земен, заяви Корнелия Нинова

 

 

 

Апис
Всички права запазени "ДУМА"