18 Април 2024четвъртък15:55 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Корнелия Нинова призова трънчани да преборят модела ГЕРБ

Божидар Страхилов е офицер на честта, цял живот е служил на отечеството, а не поредната спусната "калинка", заяви лидерът на БСП

/ брой: 192

автор:Юлия Кулинска

visibility 83

"Не се страхувайте, борете се заедно с нас срещу модела ГЕРБ в общините. Вижте как скочиха хората срещу "Суджукгейт", как надигнаха глас срещу шуробаджанащината в Хасково. ГЕРБ се разпадат и в Ботевград. Структурите им се самоизяждат помежду си за власт и пари." Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова, която дойде в Трън, за да участва в митинг-концерт в подкрепа на кандидата за кмет на общината Божидар Страхилов, издигнат от ИК "Заедно за доброто на Трънско" и подкрепен от БСП. Заедно с нея на трибуната застанаха депутатите от "БСП за България" Станислав Владимиров и инж. Любомир Бонев, членът на ИБ на левицата ген. Бриго Аспарухов, областният лидер на БСП в Перник Валентин Петков, председателят на ИК Ташко Минков.
"Подкрепете Божидар Страхилов! Той е офицер на честта, който цял живот е служил само на отечеството ни, а не поредната спусната "калинка". Страхилов никога не е участвал в политически игри, договорки и задкулисие. Той е почтен и земен. Във вашите ръце е промяната на Трън", обърна се към присъстващите Нинова.
"ГЕРБ нямат морално право да претендират за прозрачно и честно управление. Нека заедно да направим промяната на този модел в Трън. Ние сме тук, за да ви покажем, че и малките общини, и всяко село е важно", отбеляза Нинова. Тя припомни, че ГЕРБ са приели отново на първо четене закона за вечните концесии. "Техен кмет би изпълнил волята на централната власт за концесия на мината в Трън, но този на левицата не би позволил това. ГЕРБ твърдят, че приватизацията е свършила, но вечните концесии са тяхната нова приватизация. Вече не на предприятия, а на националните богатства", обясни лидерът на БСП. Нинова предупреди, че ако в Трън отново бъде избран кмет на ГЕРБ, той ще изпълни нареждането за влизане във ВиК асоциацията, което ще доведе до увеличаване на цената на водата. Тя подчерта, че БСП не би допуснала повишаването при ниските доходи на хората.
По-късно тя обяви, че БСП пуска три жалби до компетентните органи за вота в Трън. "Кметски наместници, назначени от ГЕРБ, отказват да приемат искане за гласуване по настоящ адрес или не издават входящи номера. Кандидатът на ГЕРБ ползва администрацията на общината и кметските наместници в работно време за изборна кампания. Имаме информация и за купуване на гласове. Очевидно машината за натиск и манипулации на изборите отново заработи. Ще срещне нашия сериозен отпор и волята на хората в общината за честен и обективен вот. Всеки ден до изборите с нашите депутати и активисти ще бъдем във всяко село на общината и ще следим за нарушения", предупреди Нинова.
Преди митинга тя се разходи из централната улица на Трън и посети пазара. Трънчани я обсипаха с цветя и прегръдки и й благодариха за това, което БСП прави в НС в защита на обикновените хора. Те се оплакаха от беднотията, от липсата на работа и перспектива, от това, че децата им са напуснали родните домове и повечето от тях са в чужбина. Нинова получи за спомен съд от уникалната бусинска керамика и речник на регионалния говор "Трънските думи" от Асен Младенов.
Време е за промяна в управлението на Трън, заяви Божидар Страхилов. За десетгодишното си управление ГЕРБ закриха болницата, строителния техникум, единственото работещо предприятие в общината за производство на минерална вода в с.Банкя, припомни Страхилов. Той обеща да осигури още една линейка в спешната помощ, да работи за развит бизнес и туризъм, за намаляване на безработицата, за подобряване на инфраструктурата, за развитието на туризма. Ще се грижа за сигурността и спокойствието ви и всички текущи проблеми ще решаваме заедно, поясни кандидатът за кмет. "Промяната е възможна. Разчитам единствено на вашия разум, достойнство и твърд трънски характер. Обединете се и го направете така, както го направихте на референдума срещу мината. Заедно за доброто на Трънско. Не пропускайте този шанс!", призова съгражданите си Страхилов.

Снимка Емилия Костадинова


Божидар Страхилов никога не е участвал в политически игри, договорки и задкулисие. Той е почтен и земен, заяви Корнелия Нинова



 

Токът за бита още година с фиксирана цена

автор:Дума

visibility 254

/ брой: 74

Общински проекти за 1,9 млрд. лв. са одобрени от МРРБ

автор:Дума

visibility 251

/ брой: 74

Домакинствата заплашени от "водна бедност"

автор:Дума

visibility 257

/ брой: 74

ОМВ търси партньор за проучване за нефт и газ в Черно море

автор:Дума

visibility 245

/ брой: 74

Словакия отхвърля мигрантския пакт

автор:Дума

visibility 246

/ брой: 74

Сърбия осъди решение на ПАСЕ за Косово

автор:Дума

visibility 268

/ брой: 74

Байдън е годен за президент

автор:Дума

visibility 250

/ брой: 74

Накратко

автор:Дума

visibility 216

/ брой: 74

Терористичен атентат

автор:Александър Симов

visibility 271

/ брой: 74

За аматьорщината в киното

visibility 253

/ брой: 74

Г-н Президент, сменете Главчев, не преговаряйте с мафията!

автор:Дума

visibility 241

/ брой: 74

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ