27 Април 2024събота02:06 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Кратки новини

/ брой: 193

автор:Дума

visibility 57

В Румъния разкриха голяма мрежа за укриване на данъци
Румънските инспектори за борба с измамите откриха мрежа за укриване на данъци, съставена от повече от 100 компании, които са нанесли щети от 21,4 млн. леи (4,6 млн. евро) на държавния бюджет. Компаниите, проверени от инспекторите за борба с измамите, са регистрирали фалшиви покупки на различни стоки или услуги в своите счетоводни документи. Хората, които стоят зад този механизъм, чрез който се извършват незаконни дейности, са създали "призрачни" компании с имената си или с имената на хора с несигурно финансово положение от Румъния или Молдова.

В Москва заловиха джихадисти
Руската Федерална служба за сигурност арестува в Москва членовете на спяща клетка на терористичната групировка "Ислямска държава", подготвяли атентати на оживени места и на транспортни обекти. Това съобщи за ТАСС пресцентърът на ФСС. В жилищата на джихадистите са открити и конфискувани две готови за задействане самоделни взривни устройства с голяма мощност, части за направа на още бомби, пистолети, гранати и средства за свръзка. Дейността на клетката е била ръководена от "чуждестранни емисари".


ИД подпали петролни кладенци в Ирак
"Ислямска държава" (ИД) подпали три петролни кладенеца в близост до Хавия, западно от град Киркур. Находището "Алас", което е на 35 километра южно от Хавия, е един от основните източници на приходи за групировката. Терористите се опитват да използват дима, за да възпрепятстват въздушните удари, докато се оттеглят от района към Хавия, разясни полковник от иракската армия. На 21 септември Ирак започна офанзива за връщане на град Хавия. Военни източници поясниха, че пожарът в единия от кладенците е овладян, докато в другите два все още гори. Според тях може да отнеме около 3 дни, преди да бъде потушен.


Нападателят от Марсилия бил задържан от полицията
Мъжът, заподозрян за извършената в неделя атака в Марсилия, при която загинаха двама души, е бил арестуван и впоследствие освободен от полицията два дни преди нападението. Това заяви източник, близък до разследването, цитиран от Ройтерс. Мъжът, използвал 8 различни самоличности, е спрян от полицията в Лион на 29 септември по подозрение в грабеж. Освободен е от властите заради липса на доказателства.

13 зърнари са взели 52 млн. лв. субсидии

автор:Дума

visibility 436

/ брой: 80

Войната в Украйна удвои приходите на ВМЗ-Сопот

автор:Дума

visibility 457

/ брой: 80

Хващат най-много негодни банкноти от 10 лева

автор:Дума

visibility 409

/ брой: 80

ВМРО-ДПМНЕ води на първия тур

автор:Дума

visibility 436

/ брой: 80

Расте напрежението между САЩ и Китай

автор:Дума

visibility 497

/ брой: 80

Педро Санчес подава оставка?

автор:Дума

visibility 430

/ брой: 80

Накратко

автор:Дума

visibility 358

/ брой: 80

По български

автор:Евгени Гаврилов

visibility 493

/ брой: 80

15 сергии

автор:Таня Глухчева

visibility 492

/ брой: 80

Хем най-бедни, хем богаташи...

visibility 435

/ брой: 80

Абсурдът "Боташ"

автор:Румен Овчаров

visibility 430

/ брой: 80

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ