20 Април 2024събота00:21 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Идеалът на ГЕРБ

/ брой: 194

автор:Велиана Христова

visibility 1069

Цв. Цветанов от едната страна, Делян Добрев от другата. Хвърлят се един към друг с разтворени обятия. Вик "Ние сме с теб!", в душите звучи "Ода на радостта", хепи енд на мелодрамата. Така изглеждаха телевизионните репортажи от посещението на тези двамата в Хасково.
Политическата интрига около оставката и защитата на Добрев в стил "Не, не си отивай" през 50-те години на миналия век се наричаше "масова подкрепа от трудовите колективи", в сегашния век се нарича "сапунена опера". Едно не е ясно обаче - срещу кого и от кого всичките тия организации, партийни групи и едва ли не детски градини защитават Добрев? Всъщност, го защитават от Бойко Борисов, който привика доскорошното протеже да си подава оставката! Защото от геройствата му се размириса много.  А какво прави Цветанов? Ами мобилизира партийните структури да спасяват Добрев от лидера на партията им! Но за да не лъщи толкоз разпрата, Цецо прикрива действията си с дежурната димка: "шуробаджанащината в Хасково била измислена от... БСП като опорна точка"! С което ситуацията става шизофренна, като повечето действия на ГЕРБ. При тая корупция те полезен ход нямат, затова в устите им: БСП, та БСП. Обаче скандалът го развихри собствената им местна организация и не БСП назначи в общината цялата рода на бившия гербаджийски енергиен министър -  братовчедка му, съпруга й, кумеца, та до неговите близки съученици. А лъсват вече и всички кадрови подвизи, целият "кум гейт" в държавната фирма "Булгартрансгаз"- пак хора от "ареала" на енергийния министър от кабинета "Борисов 1" Делян Добрев. "Обръчите от фирми" на Доган ряпа да ядат. 
Ае има и още нещо. Щом от ГЕРБ ревнаха с такъв хъс да бранят Добрев, значи това им е идеалът за властта - да си назначиш цялата рода и приятели на "мазни" места, да им осигуриш проекти, обществени поръчки и прочее блага за милиони, а това да бъде не просто прикривано, но и обгрижвано от "баджак журналистиката" според широко разпространения във фейсбук сполучлив израз. Ей на това му се вика стабилност, с която бат'Бойко не спира да се хвали! А някои нови клиенти на кофите за боклук трета ръка се чудят къде са тия доходи в държавата, дето според премиера растели - ами, ето ги, у родата на такива като Добрев. Не са един и двама. Щото това са идеалът и целта им във властта. Тук вече пред тяхната гвардия ряпа да ядат шепата велможи около Живков едно време. На ония тогава им носеха банани не само за Нова година, на тези сега им се дават не просто суджуци, а цялата държава.
Каква ти опорна точка, България се срива без подпора и без защита за хората! Едната шизофрения остана.

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 468

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 423

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 266

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 348

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 321

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 325

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ