26 Април 2024петък13:54 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Палестинското правителство заседава за първи път от 2014 г.

/ брой: 194

автор:Дума

visibility 17

Правителството на Палестинските територии се срещна за първи път от 2014 г. насам, което според наблюдатели е нова стъпка към международно призната единна власт, която да поеме контрола както върху Ивицата Газа, така и върху Западния бряг.
Срещата на кабинета, който се намира на Западния бряг, идва в рамките на опитите за прекратяване на продължилото с десетилетия разделение между палестинската власт и движението „Хамас“, което управлява Газа.
В реч премиерът Рами Хамдала повтори обещанието си да сложи край на разделението. „Тук сме, за да обърнем нова страница на разделението, да върнем националния проект в правилната посока и да установим държава“, заяви той.
Последната такава среща на кабинета се състоя през 2014 г. и идва ден, след като Хамдала за първи път дойде в Газа от провала на правителството на единението през 2015 г.
„Хамас“ иззе властта върху газа от контрола на правителството на Западния бряг през 2007 г., като оттогава се провалиха редица опити за тяхното помиряване
Миналия месец групировката обяви, че е готова да предаде гражданския контрол в Газа, след натиск от страна на Кайро.
САЩ и ЕС разглеждат „Хамас“ като терористична организация, което допълнително усложнява образуването на обединена власт върху двете територии. Движението отказва правото на Израел за съществуване и продължава да поддържа военно крило, което е водило три конфликта с Тел Авив от 2008 г. насам.БГНЕС

13 зърнари са взели 52 млн. лв. субсидии

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 80

Войната в Украйна удвои приходите на ВМЗ-Сопот

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 80

Хващат най-много негодни банкноти от 10 лева

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 80

ВМРО-ДПМНЕ води на първия тур

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 80

Расте напрежението между САЩ и Китай

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 80

Педро Санчес подава оставка?

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 80

Накратко

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 80

По български

автор:Евгени Гаврилов

visibility 1

/ брой: 80

15 сергии

автор:Таня Глухчева

visibility 0

/ брой: 80

Хем най-бедни, хем богаташи...

visibility 0

/ брой: 80

Абсурдът "Боташ"

автор:Румен Овчаров

visibility 0

/ брой: 80

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ