19 Април 2024петък03:01 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Москва благодари на ЦРУ

/ брой: 194

автор:Дума

visibility 20

Външното министерство на Русия благодари на ЦРУ за поддържането на руския език, след като американското ведомство обяви в петък, че набира кадри, владеещи славянския език. "Благодарим на ЦРУ за подкрепата и популяризирането на руския език. Защо крихте това толкова години? Ние сме готови да помогнем с препоръки и експерти", заявиха руснаците в своето съобщение.
Централното разузнавателно управление на САЩ обяви, че търси да наеме рускоговорящи граждани, които да спомогнат за "разкриването на истината". "Говорите руски? Граждани сте на САЩ и притежавате висше образование? Интересувате се от националната сигурност? Уменията ви са необходими тук", написаха от ЦРУ в туитър, като към съобщението си дори прикачиха изображение с руски текст, гласящ "Знаете ли какво можете да постигнете в качеството си на сътрудник лингвист към ЦРУ? Да разкривате истината.
Макар масово интернет потребителите да окачествиха обявата като "твърде скучна", посоченото заплащане на сайта на управлението бе много далеч от подобно определение. Справката показва например, че учител по чужд език към ЦРУ може да взима между 56 805 – 161 900 долара. От него се изисква единствено бакалавърска степен по дадена филология, както и между 2-5 години опит на преподавателска позиция, а ако владее и други езици, получава допълнителни бонуси към обявения размер на възнаграждението си.

Токът за бита още година с фиксирана цена

автор:Дума

visibility 338

/ брой: 74

Общински проекти за 1,9 млрд. лв. са одобрени от МРРБ

автор:Дума

visibility 346

/ брой: 74

Домакинствата заплашени от "водна бедност"

автор:Дума

visibility 337

/ брой: 74

ОМВ търси партньор за проучване за нефт и газ в Черно море

автор:Дума

visibility 338

/ брой: 74

Словакия отхвърля мигрантския пакт

автор:Дума

visibility 392

/ брой: 74

Сърбия осъди решение на ПАСЕ за Косово

автор:Дума

visibility 366

/ брой: 74

Байдън е годен за президент

автор:Дума

visibility 357

/ брой: 74

Накратко

автор:Дума

visibility 323

/ брой: 74

Терористичен атентат

автор:Александър Симов

visibility 409

/ брой: 74

За аматьорщината в киното

visibility 335

/ брой: 74

Г-н Президент, сменете Главчев, не преговаряйте с мафията!

автор:Дума

visibility 340

/ брой: 74

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ