19 Април 2024петък13:22 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Още оръжия в дома на стрелеца от Лас Вегас

/ брой: 194

автор:Дума

visibility 62

Американските власти са иззели общо 42 броя огнестрелни оръжия, които са били притежание на Стивън Падък - мъжът, извършил масовото клане в Лас Вегас тази неделя. Това съобщи помощник-шерифът на Невада Кларк Тод Фасуло по време на пресконференция, излъчваща се по Си Ен Ен.
"Иззехме 23 огнестрелни оръжия в (хотелската стая в) "Манделей Бей, както и още 19 в дома му в град Мъскийт", обяви Фасуло, без да дава обаче уточнения за какви точно оръжия става въпрос. За момента обаче се знае, че в дома му са били открити още взривни вещества и апаратура освен оръжията и патроните към тях.
Шерифът подчерта също така, че престъпникът е действал самостоятелно и призова хората да не вярват на фалшивите сведения в интернет, чиито автори твърдят обратното.
Остава мистерия какви са били мотивите зад действията на мъжа, който до този момент не е имал никакви криминални прояви, финансови затруднения, не е бил аутсайдер в обществото и не е изразявал никакви политически или религиозни пристрастия през живота си. По-рано международната терористична групировка „Ислямска държава“ пое отговорност за стрелбата и заяви, че стрелецът е неин „войник“, наскоро приел исляма. Според ФБР обаче до момента разследващите не са открили никаква връзка между терористични групи и масовата стрелба, при която бяха убити 58 души и ранени над 500 души.
Падък не е разкрил и на близките си какво смята да направи, заяви по телевизия „Фокс нюз” брат му Ерик. „Той позвъни на майка ни”, каза Ерик Падък и отговори отрицателно на въпроса дали Стивън е казал на роднините си за намеренията си. „Нищо не ни каза. В пълно неведение сме. Не мога да разбера как е могло да се случи такова нещо”, добави братът на стрелеца.
Полицията по-рано съобщи, че Падък се регистрирал в хотела „Мандълей бей” с личните си документи, играл в казиното и ползвал и удостоверение за самоличност на жена си, която е извън САЩ.
Според СиЕнЕн бащата на Стивън Падък, Крейг Падък, навремето е бил банков обирджия. По нейна информация, Крейг Падък, който е починал преди няколко години, някога е бил в списъка с 10-те най-издирвани от ФБР престъпници. Не се съобщават повече подробности. Самият Падък, според данните на телевизионната компания, преди пенсионирането си е работел като счетоводител.

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 153

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 255

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 188

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 155

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 153

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 135

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 156

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 173

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 153

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ