Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

24 Октомври 2017 | Вторник
 
вход регистрирай се

България

Йотова ще е патрон на 13 Световна среща на българските медии в Кишинев

Павлета Давидова

4. Октомври 2017 , брой: 194   216   0Вицепрезидентът Илияна Йотова е патрон на 13-та Световна среща на българските медии в Кишинев. Официалното откриване на форума е утре, а събитието ще протече под мотото "Политики на близостта". Както ДУМА вече писа, Световната среща на българските медии традиционно организира Българската телеграфна агенция в сътрудничество с Асоциацията на българските медии по света.
Във форума ще се включат около 40 печатни и електронни медии от България, Молдова, Украйна, Румъния, Сърбия, Испания, Ватикана, Нидерландия, Унгария, Чехия, Гърция, Кипър, Израел, САЩ, Канада и др. Освен състоянието на българските общности дискусиите ще засегнат и новите платформи на образованието, връзката бизнес-образование-икономика, трансфера на кадри и технологии, отговорността на медиите за съхраняването на българския език.
Преди да се включи в медийния форум, вицепрезидентът има планирани работни срещи с молдовския президент Игор Додон, председателя на НС Андриан Канду и премиера Павел Филип. Основна тема на разговорите ще бъдат правата на българското малцинство и възможностите за образование на български език.
Йотова ще присъства и на церемонията по откриване на Пресклуб на БТА и ще се срещне с представители на местната власт в град Тараклия.
На 6 октомври вицепрезидентът ще бъде гост на Българския теоретичен лицей "Васил Левски" в Кишинев, където ще проведе дискусия с учители и ученици.

 

 

 

България

 • Властта залага за догодина поемането на до 1 млрд. лв. вътрешен държавен дълг
  24. Октомври 2017 208
  163
  0

  Правителство на ГЕРБ ще продължи да взема нови заеми. Това стана ясно вчера от проектобюджета за догодина и от актуализираната тригодишна прогноза до 2020 г., които Министерството на финансите скоростно публикува, докато "БСП за България" оповестяваше параметрите на своя алтернативен бюджет.
  Властта планира през 2018 г. да поеме нов...


Апис
Всички права запазени "ДУМА"