Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

25 Септември 2018 | Вторник
 
вход регистрирай се

България

Йотова ще е патрон на 13 Световна среща на българските медии в Кишинев

Павлета Давидова

4. Октомври 2017 , брой: 194   398   0Вицепрезидентът Илияна Йотова е патрон на 13-та Световна среща на българските медии в Кишинев. Официалното откриване на форума е утре, а събитието ще протече под мотото "Политики на близостта". Както ДУМА вече писа, Световната среща на българските медии традиционно организира Българската телеграфна агенция в сътрудничество с Асоциацията на българските медии по света.
Във форума ще се включат около 40 печатни и електронни медии от България, Молдова, Украйна, Румъния, Сърбия, Испания, Ватикана, Нидерландия, Унгария, Чехия, Гърция, Кипър, Израел, САЩ, Канада и др. Освен състоянието на българските общности дискусиите ще засегнат и новите платформи на образованието, връзката бизнес-образование-икономика, трансфера на кадри и технологии, отговорността на медиите за съхраняването на българския език.
Преди да се включи в медийния форум, вицепрезидентът има планирани работни срещи с молдовския президент Игор Додон, председателя на НС Андриан Канду и премиера Павел Филип. Основна тема на разговорите ще бъдат правата на българското малцинство и възможностите за образование на български език.
Йотова ще присъства и на церемонията по откриване на Пресклуб на БТА и ще се срещне с представители на местната власт в град Тараклия.
На 6 октомври вицепрезидентът ще бъде гост на Българския теоретичен лицей "Васил Левски" в Кишинев, където ще проведе дискусия с учители и ученици.

 

 

 

Апис
Всички права запазени "ДУМА"