Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

23 Септември 2018 | Неделя
 
вход регистрирай се

Оръжие

Индия ще купи крилати ракети "Калибър"

Дума

5. Октомври 2017 , брой: 195   528   0Индия официално потвърди намерението си да закупи руски крилати ракети от семейството "Калибър", каквито вече нееднократно бяха използвани срещу терористите в Сирия. По неофициална информация Индия била готова да плати за ракетите 125 млн. долара. С тях ще бъдат въоръжени фрегати от индийския флот, клас "Талвар", които също са произведени в Русия.
Първите съобщения за покупката на крилатите ракети се появиха още през 2016 г., когато вестник "Известия" съобщи, че на Индия са предложени експортни модификации на "Калибър" с най-нова свръхточна система за насочване и ограничен до 300 км обсег на действие, за да не се нарушават международните договори, забраняващи износ на ракети с голям обсег на действие, припомня bmpd.
Очаква се освен фрегатите, произведени в Руся с "Калибър" да бъдат оборудвани и индийските корвети тип "Кора" и да бъдат преоборудвани есминците тип "Делхи". По-новите кораби на индийския ВМФ ще получат крилати ракети "БраМос", които са съвместна руско-индийска разработка


Крилата ракета от семейството "Калибър"

 

 

 

Апис
Всички права запазени "ДУМА"